Raskrinkavanje.ba

Yumama → Pravilna ishrana: Paradajz i krastavac ne bi trebalo da se nađu u istoj salati

07.08.2018
Tekst članka

Neke namirnice nikako ne bi trebalo jesti zajedno, a to važi i za paradajz i krastavac - većini omiljenu kombinaciju.

Jedini kriterijum koji ljudi imaju kada su u pitanju mešane salate su ukusni sastojci, ali bez obzira na ukus postoje i druge stvari koje se moraju uzeti u obzir.

Neki sastojci ne idu zajedno u salati, kao što je kombinacija paradajza i krastavaca.

Svako od ovih povrća ima različito vreme koje je potrebno da se svari, a moramo znati tačno vreme varenja svake pojedene hrane pre nego što ih zajedno pomešamo.

Kombinovanje namirnica koje imaju različito vreme varenja nije nimalo poželjno. Kombinirajući takve sastojke može doći do fermentacije hrane u želucu i tako se može otrovati celo telo.

Krastavci i paradajz nisu međusobno kompatibilni i ne bi trebalo da ih uzimate zajedno zajedno. Kad stignu do stomaka i započne proces fermentacije, to može uzrokovati brojne probavne probleme.

Koje još kombiancije hrane nikada ne bi trebalo da jedete?

Voće nakon obroka

Voću je potrebno dosta vremena da se probavi u organizmu pa ne bi smelo dugo da se zadržava u želucu. Ako jedete voće odmah nakon obroka to može dovesti do refluksa kiseline i drugih probavnih problema.

Nasatavak teksta možete da pročitate OVDE.

Članak indeksiran 02.07.2019. Zadnji put osvježen 02.07.2019.

Ocijenjeno u analizi