Pred jučerašnje polufinale golman Hrvatske oduševio Bošnjake: Večeras igram za majke i Bošnjake Srebrenice

Izvor/medij: Dobar Dan
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Fudbal, Srebrenica i lažni mediji: Genocid kao izvor klikova

Danijel Subašić je proteklih dana bio jedan od heroja reprezentacije Hrvatske.Golman kojeg su ovih dana prozivali zbog njegovog hrvatsko-srpskog porijekla je fenomenalno branio tokom cijelog prvenstva i pokazao izuzetnu formu ali i golmanske sposobnosti. Subaša je dva puta bio junak Hrvatske nakon što je dva puta fenomenalno branio jedanaesterce.

 

JULY 11TH, 2018  DOBARDAN ZANIMLJIVOSTI0 COMMENTS293

    

 

 

Subašića su posebno prozivali srpski mediji pa se mnogo misterije provuklo na temu njegovog porijekla jer je njegov otac Srbin koji dugi niz godina živi u Hrvatskoj. Naime, pred jučerašnju utakmicu pojavila se jedna izjava koju su prenijeli mnogobrojni mediji a to je da je Danijel Subašić dao jednu vrlo interesantnu izjavu koja je oduševila Bošnjake.

Golman reprezentacije Hrvatske, Danijel Subašić, obratio se na press konferenciji, sa jednom jako zanimljivom izjavom.

“Večeras igramo veliko polufinale u utakmici protiv Engleza. Ovo sam čuvao za sami početak meča. Večerašnju utakmicu ću odigrati za majke Srebrenice i sve Bošnjake. Jako mi je žao zbog njihovih gubitaka. Tako da ovu utakmicu posvećujem njima”, rekao je Subašić.

S druge strane, poznati bosanskohercegovački novinar Dragan Bursać je na svojoj Fejsbuk stranici demantovao ovu izjavu Danijala Subašića tako da je otvorena opcija da se radi o spinu.

 

Bursać je napisao sljedeće:

 

“Ja vas najljepše molim da ne širite lažne vijesti u vezi sa navodnom podrškom hrvatskog golmana Subašića današnjem komemoriranju u Srebrenici. Niti se čovjek obratio javnosti u vezi sa Srebrenicom, niti to umanjuje njegove zasluge za uspjeh Hrvatske, niti ovo saznanje može spriječiti normalne ljude da navijaju za Hrvatsku večeras.”

Nećemo previše komentarisati, ostavljamo vam da sami procijenite o čemu je riječ.

Članak indeksiran 12. 07. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me