Raskrinkavanje.ba

BL Portal → Predizborne ankete: Radojičić pobjeđuje Stanivukovića u Banjaluci

05.08.2020
Tekst članka

Prema rezultatima istraživanja koje je nedavno radila agencija Ipsos Public Affairs, između već predstavljenih kandidata Igora Radojičića i Draška Stanivukovića građani Banjaluke bi veću podršku dali sadašnjem gradonačelniku.

Naime, Radojičić bi na izborima dobio 54,3 odsto glasova, dok bi Stanivuković imao podršku 32,7 odsto birača.

Ovo je objavio portal BUKA, koji je u posjedu istraživanja o rejtingu kandidata za gradonačelnika Banjaluke, kao i trenutnoj podršci građana političkim partijama u najvećem gradu RS.

Ako se u obzir uzmu samo opredeljeni građani, oko tri petine prednost daje Igoru Radojičiću u direktnom duelu sa Stanivukovićem.

Iako je PDP, kao i većina opozicije odlučila da podrži Draška Stanivukovića za jedinstvenog kandidata za gradonačelnika, prema podacima ovog istraživanja Jelena Trivić, koja je bila druga opcija PDP za poziciju gradonačelnika, bi dobila čak i nešto više glasova od Stanivukovića. Ona bi na osnovu ovog istraživanja imala podršku 33,5 odsto birača.

Što se tiče rejtinga političkih stranaka najveću podršku ima SNSD za koji bi glasalo 23,1 odsto građana. Slijedi ih PDP sa podrškom od 16,5 odsto, dok je na trećem mjestu SDS sa 10,7 odsto. Ujedinjena Srpska u Banjaluci bi mogla osvojiti 4,9 odsto glasova, a preko tri postotka se predviđa još Građanskom frontu “Poligraf”, Socijalističkoj partiji i DNS.

Članak indeksiran 15.08.2020. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi