Preko milijun Bosanaca iz dijaspore najavilo je dolazak u BiH kako bi branili svoje domove u slučaju rata

Izvor/medij: Jabuka TV
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Tresla se gora, rodio se fejk

Skupina bosanskih mladića iz Kolna uradila je veliku anketu širom zemalja Europske unije, obuhvaćajući malo više od milijun Bosanaca svih vjerskih skupina, s pitanjem bi li se vratili u Bosnu u slučaju rata.

Preko 980.000 osoba iz 11 zemalja EU reklo je da bi se istog trenutka vratilo u Bosnu braniti svoje domove i bosanski narod. Samo 11.000 ispitanih je reklo da bi se priključilo vojsci RS, dok su svi ostali izjavili da bi se priključili u bosansku armiju te da bi sa sobom u Bosnu donijeli novac, tvrdi portal Ljepota islama.

Ovaj nevjerojatan podatak, s obzirom da u dijaspori ima preko 2 milijuna Bosanaca u 34 zemlje svijeta, govori da bi jedna polovina ponovno bila spremna stati na put agresiji.

Dosta njih je izjavilo da oni borci koji su branili Bosnu tijekom devedesetih sada mogu mirno spavati ili ići u dijasporu jer će se oni vratiti braniti državu.

S obzirom da ova dijaspora koja je anketirana nije sudjelovala u prošlom ratu, osjećaju potrebu iskazati se u slučaju novog, prenosi ovaj portal. Mladići su proputovali preko 30 gradova širom EU i anketirali sve velike bosanske zajednice.

(www.jabuka.tv) 

Članak indeksiran 25. 02. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me