PRELEŽALI STE VIRUS, NAJGORE NIJE PROŠLO: Evo šta morate da znate o postkovid sindromu: REAGUJTE ODMAH!

Izvor/medij: Žena Portal
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Anti-ženski Žena portal: Manipulisanje emocijama čitatelja/ki i sramoćenje žena zbog izgleda

I danas se malo fokusiramo na covid 19 koji je opet sa dolaskom hladnijih dana krenuo da uzima maha. Sve je veći broj zaraženih, a na žalost i dalje imamo smrtne slučajeve. Vlade svih zemalja i dalje sa nekim merama pokušavaju da suzbiju broj zaraženih osoba. Tako neke zemlje poput Bosne su uvele mere da se više ne može ući u neki ugostteljski objekat ako nemate kovid propusnicu, to jeste da niste vakcinisani.

U Srbiji se tako pojavio i novi biznis, a to je da se prodaju kovid propusnice, a cene na ulicama za njih se kreću između 50 i 250 evra. Eto štaa ljudima neće sve pasti na pamet samo da se ne vakcinišu. Mnogo je ljudi koji su preležali covid 19, i koji i dan danas osećaju jako velike posledice od svega toga. Tako primera radi, jako veliki procenat njih, iako ima mali broj godina oseća veliki umor, zadišu se kada se popnu samo na prvi sprat.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uglavnom su to problemi sa plućima, savet doktora je da se najmanje na posao i ostalim aktivnostima ne vraćaju najmanje 2 meseca. Međutim, živimo u takvim vremenima gde vas poslodavac neće čekati 2 meseca da dođete na posao, nego će odmah pronaći novog radnika. Sa druge strane, opet, imamo i pacijenata koji nikako nisu osetili korona virus.

normalno se ponašaju i nemaju apsolutno nikakvih possledica, osim što su donekle izgubili ukus i miris i to je sve. Post kovid sindrom je itekako bitna stavka koja sve više i više brine sve doktore, jer se on ne pojavljuje samo kod težih oblika obolelih nego i kod kategorije koja nije imala nikakve simptome kada se razbolela.

Share this:

Članak indeksiran 24. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me