PREMA PROCJENAMA EUFOR-A, NA SKUPU OKO 7.000 LJUDI

Izvor/medij: Princip
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Kad laže Srna, laže i MUP

 Dron EUFOR-a nalazi se iznad Trga Krajine u Banjaluci gdje treba da počne skup grupe "Pravda za Davida", saznaje Srna.

Prema procjeni EUFOR-a, na Trgu Krajine trenutno je oko 7.000 pristalica grupe "Pravda za Davida". 

Prema procjenama policije, na Trgu Krajine je oko 5.500 ljudi. 

Početak skupa bio je najavljen za 18.00 časova, ali on još nije zvanično počeo, iako se članovi grupe "Pravda za Davida" obraćaju okupljenima. 

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića, rekao je da neće ni početi dok, kako kaže, ne dođu svi koji su krenuli na ovo okupljanje. 

Prethodno je nekoliko desetina pristalica ove grupe, predvođenih Davorom Dragičevićem i kandidatom PDP-a za poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Adamom Šukalo, blokiralo saobraćaj u nekoliko ulica u gradu, a neki od njih su zaustavljali učesnike u saobraćaju i udarali u automobile. 

Ogorčeni učesnici u saobraćaju i vlasnici automobila rekli su da je očigledna namjera pojedinih pristalica grupe "Pravda za Davida" da isprovociraju incident u Banjaluci. 

Nestanak Davida Dragičevića iz Banjaluke prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas. 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su 18. marta u Banjaluci napala Davida Dragičevića koji je bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je usljed utopljenja nastupila smrt. 

U naredbi iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično djelo ubistvo. 

Nakon identifikacije tijela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem "Fejsbuk" grupe pod nazivom "Pravda za Davida", koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvjetljavanja slučaja smrti Davida Dragičevića.

Članak indeksiran 08. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me