Raskrinkavanje.ba

Sarajevo Grad → Premijer Federacije BiH izjavio je da će u parlament Federacije poslati prijedlog o uvođenju naplata u javnim kuhinjama od po 1 KM po obroku!

10.04.2017
Tekst članka

Premijer Federacije BiH izjavio je da će u parlament Federacije poslati prijedlog o uvođenju naplata u javnim kuhinjama od po 1 KM po obroku!

Kako kaže premijer narod godinama koristi besplatne usluge narodnih kuhinja što stvara ogromni trošak i državi jer država ponekad sufinancira određene kuhinje!

Većina narodnih kuhinja nema financiranja od države pa hranu i meso dobivaju tokom Kurban Bajrama i od raznih donatora! Novalić je još rekao da će i oporezivati sve novčane donacije za narodne kuhinje od 10 posto.

Treba stati nekontroliranom trošenju sredstava i napraviti točne spiskove jer se u narodnim kuhinjama hrani mnogo onih koji zapravo i nisu gladni nego im je mrsko kuhati kod kuće!

Prema njegovim riječima to bi dovelo do povećanja sredstava u budžetu FBiH od kojih bi se mogli financirati određeni krediti i zakrpiti budžetske rupe!

Izvor: globalno.org
foto ilustracija:flash.ba

Članak indeksiran 26.12.2017. Zadnji put osvježen 26.12.2017.

Ocijenjeno u analizi