Premijer Rošić bi mogao na crnu listu američke ambasade zbog opstrukcije izbora Komesara

Izvor/medij: Sana info
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Premijer Unsko-sanskog kantona na udaru - klikbejta

Kako stvari stoje premijer Husein Rošić i ministar Ramić došli su pod lupu OHR-a i američke ambasada zbog očite opstrukcije izbora policijskog komesara. 

Predsjednica Nezavisnog odbora u razgovoru za portal normala.ba, Ajna Jodanović naglasila je da postoji pritisak na rad ovog tijela Skupštine.

''Protekla dešavanja  dobila su konotacije pritisaka na rad našeg Odbora i vidljive opstrukcije kvalitetnog okončanja procedure imenovanja policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova USK-kazala je Jodanović i ne bez razloga  ovakva i slična dešavanja  uzročno-posljedično povezala  sa dramatičnim odlascima naše omladine s područja USK, ali i BiH’’.

Kazala je kako su sjednicama NOIPK-a od samog početka  rada prisustvovali predstavnici međunarodnih institucija u BiH (OHR i Američka ambasada), te  nadzirali rad Odbora u vezi procesa izbora policijskog komesara.

Kako stvari stoje premijer Husein Rošić zajedno sa svojim ministrima nastavlja da sramoti Unsko-sanski kanton kako pred domaćim tako i stranim institucijama. Dokle će politička bahatost biti tolerisana ostaje da se vidi.  

Članak indeksiran 20. 07. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me