Raskrinkavanje.ba

Wallpapsy → PREMINULA BOSANSKA LEGENDA…..! Deca se suočila sa UŽASNOM SITUACIJOM kada su je pronašli (FOTO)

27.01.2024
Tekst članka

Poznata pevačica Hanka Paldum uživala je u prosperitetnom stažu u muzičkom carstvu. Ne samo da je slavljena zbog svoje melodijske vještine, već je njena izuzetna privlačnost urezala neizbrisiv trag na bezbroj obožavatelja.

 Međutim, ispod njene glamurozne spoljašnjosti krije se priča o teškoćama koja ostaje relativno nepoznata. Hanka, rođena 28. aprila 1956. godine u Čajniču, od malih nogu je pokazivala žarku strast za muzikom. Njen mlađi brat, Smail, igrao je ključnu ulogu u negovanju njenih muzičkih aspiracija, nudeći nepokolebljivu podršku i vođstvo tokom njenog putovanja. Kako je Hanka krenula u srednjoškolsko obrazovanje, ona i njeni roditelji preselili su se u Sarajevo, gdje je njena zadivljujuća ljepota izazivala stalno obožavanje vršnjaka.

 

 

Tokom formativnih godina adolescencije, ljubav počinje da se pokreće i mladi pojedinci kreću na putovanje istraživanja svojih prvih emocija. Hanka se, kao i svaka tipična tinejdžerka, zaljubila i privukla je onima koji posjeduju dobrotu i sofisticiranost, pojedincima koji su se izdvajali iz gomile. Međutim, u toj određenoj eri, javno izražavanje emocija smatralo se neprikladnim, jer bi izazvalo osjećaj srama i stida. Hanka je ispričala da su brojni pojedinci pokušavali pridobiti njenu naklonost i pokazivali interesovanje za nju, ali je ona svjesno izbjegavala njihov napredak zbog straha od složenosti ljubavi. Zanimljivo, ispostavilo se da će njen prvobitni saputnik postati njen doživotni partner, iako su njihove početne interakcije bile čisto slučajne.

 

Stroga pravila moje majke značila su da sam imao ograničene mogućnosti da provodim vrijeme na otvorenom, tako da su se naše interakcije s Muradifom uglavnom dešavale tokom našeg svakodnevnog putovanja od kuće do škole. Muradif, tadašnji student književnosti, od samog početka je dosledno pokazivao izuzetne manire i ljubaznost. Često smo se sastajali na kafi i limunadi poslije škole, postepeno stvarajući duboku vezu koja je na kraju rezultirala mojom dubokom ljubavlju prema njemu, kako se Hanka rado prisjeća. 1976. Hanka i Muradif su se vjenčali i krenuli na zajedničko putovanje, osnivajući zajedno produkcijsku kompaniju. Međutim, tragedija je zadesila rano u Hankinoj karijeri preranim gubitkom oca. Uprkos ovom srceparajućem neuspehu, izdržala je i postigla veliku slavu. Nekoliko godina kasnije doživjela je ogromnu radost što je prvi put postala majka, rodivši kćerku Minelu 1981. godine. Pet godina nakon toga na svijet je dočekala sina Mirzu.

Susrela sam se sa ogromnim izazovima tokom oba svoja iskustva porođaja, i u oba slučaja, suočila sam se sa zastrašujućim susretom sa kliničkom smrću zbog zdravstvenih komplikacija. Rođenje mog djeteta, Mirze, pokazalo se posebno teškim jer sam doživio nekoliko trenutaka pokojnog postojanja, sjećanje na koje sam odlučio da se ne zadržavam. Majčinstvo je dosljedno bilo suštinski i vitalni aspekt mog života i uvijek sam se identificirala prvenstveno kao žena i majka, nakon čega je slijedio moj identitet kao umjetnice. Suština muzike se oduvijek ispreplitala sa mojim bićem i nikada nisam pridavao veliki značaj svojoj karijeri ili pritiscima postizanja poslovnog uspjeha. Umjesto toga, moj najveći prioritet je uvijek bio voditi svoju djecu na pravi put. Smatram da sam sretan što sam uz sebe imao Minelu, svog pouzdanog saputnika i ogromnu podršku, posebno tokom njenih mlađih godina. Uvek sam mogao da se oslonim na njenu pomoć i nepokolebljivu podršku.

Uprkos muževljevom vođstvu u njenim profesionalnim nastojanjima, njihov lični život bio je sve samo ne idealan.

Nakon 13-godišnjeg braka, par je donio odluku da se razdvoje i na kraju razvode. Posle udaje, pevačica se u potpunosti posvetila karijeri i otkrila ljubav u naručju Miladina Živadinovića, fudbalskog trenera poreklom iz Beograda. Zajedno su doživjeli uzbuđenje posjećivanja koncerata i upućivanja na nezaboravna putovanja, uključujući i izvanredno putovanje u Kuvajt. Usred uzbuđenja, Živadinović ju je zaprosio, ali se priča da je pevačica odbila, što je dovelo do njihovog razlaza. 2015. godine šokantna vijest brzo se proširila kada je njen sin Mirza doživio saobraćajnu nesreću, što je rezultiralo zatvorom i kaznom od dvije godine. Pevačica je iskreno izrazila ogromne poteškoće sa kojima se suočila tokom ovog teškog perioda.

Novosti pišu da se Hanka, majka kao i svaka druga, bori da izađe na kraj sa okolnostima, ali je odlučila da sakrije svoja osećanja. Uprkos tome što drugi iskorištavaju njenu nesreću, ona odlučno izbjegava razmišljati o prošlosti. Iako se može smatrati da je njen sin u stabilnom stanju, njegov zatvor onemogućava mu da zaista bude dobro. Ove primedbe Hanki pripisuju Novosti.

Članak indeksiran 30.01.2024. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi