Preminuo brutalno pretučen Hrvat iz Mainza. Krivci dolaze iz Sjeverne Afrike?

Izvor/medij: Večernji list
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Migranti lažno okrivljeni za smrt mladića

Na povratu iz Frankfurta u Mainz, Stanković se na Glavnom kolodvoru porječkao s prijateljima te ostao sjediti na klupi

Igor Stanković (21) preminuo je u utorak u bolnici u Frankfurtu, gdje je mjesec dana proveo u stanju kome, iz koje se, nažalost, nije probudio. 

Igor Stanković u subotu 18. studenoga, iz Mainza, gdje je živio i radio, uputio se s prijateljima u Frankfurt. Zajedno su obilazili noćne klubova, a društvo je konzumiralo alkohol u velikim količinama. Na povratku iz Frankfurta u Mainz, Stanković se na Glavnom kolodvoru porječkao s prijateljima te ostao sjediti na klupi. Društvo ga je napustilo, ali nakratko, a kad su se vratili, tvrde, Stankovića nije bilo na mjestu gdje su ga ostavili. Nekoliko dana poslije, piše Fenix-magazin, jedan od mladića naglasio je kako ga nisu ostavili, no otac Igora Stanković tvrdi: – Zna se dobro tko ga je tamo ostavio – kazao je. Nestanak 21-godišnjeg Stankovića prijavili su u ponedjeljak (20. studenoga) njegovi roditelji iz Grubišnog Polja, jer se nije javljao na mobitel.

Njemačka je policija u utorak (21. studenoga) obavila razgovor sa Stankovićevim kolegama koji su kobnu noć bili s njim. Prema policijskom izvješću, mladića je napala grupa mladića u dobi od 16 do 25 godina. Policija također navodi da su napadači podrijetlom iz Sjeverne Afrike i jugoistočne Europe, a imali su tamnu kosu i tamnu odjeću. Otac je kazao kako mu je sin pronađen na klupi u nesvjesnom stanju. Prema njegovim informacijama, mladić je ležao na leđima dok je povraćao i to što je povraćao vraćalo mu se u grlo tako da je to najvjerojatnije uzrok pada u komu. Igorovi prijatelji od njega se opraštaju na Facebooku te obitelji izražavaju sućut. Njegova sestra Romana Stanković još u srijedu uvečer na svojem je Facebook profilu napisala stihove pjesme za preminulog brata.   "Gledam sunce na zapadu tone, tamo negdje sviće bratu mome. Imam brata kraj mene ga nema, odnijela ga neka druga zemlja. Ti si negdje s druge strane svijeta, slike šalješ preko interneta. Noću sanjam njegov glas, nadam se da doći će čas da ga opet jako zagrlim", napisala je sestra bratu. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/igor-stankovic-pretucen-1215581 - www.vecernji.hr

Članak indeksiran 08. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me