Preminuo Je, Stigla Udarna Vijest Iz Haga: Srbi U Očaju I Suzama, Pa Zašto Baš Sada?

Izvor/medij: Nezavisni portal
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Portal “Novi” i klikbejti s predumišljajem

“Manojlo Milovanović, prvi čovjek zločina i klevete Ratka Mladića, preminuo je jučer u Banjoj Luci.”

Ta vijest stigla je iznenada, nije bio posebno bolestan i ta vijest šokirala je cijelu Republiku Srpsku. Milomir Savčić, predsjednik boračke organizacije RS, kaže da je „velika zasluga generala Milovanovića za organizaciju i pravilno korištenje VRS-a, za njegove validne akcije, disciplinu i red“.

 

Oglasi

“Bio je drugi čovjek VRS-a. Uvijek su ga mnogo očekivali, ali često je i nepravedno ostao u sjeni prvog generala Mladića, ali ništa manje odgovoran za sve što je VRS učinio da stvori Republiku Srpsku”, kaže on.

“Prema Savčićevim riječima, Milovanović je veći dio karijere proveo u operativnim dužnostima, “udaljen od javne scene, što ga nije smetalo, čak se i dobro nasmijao kad su ga drugi prali zbog svih njegovih zasluga, što je on zapravo zaslužio, ali nikako. nije mu smetalo. ”

“Njegova sahrana zakazana je za petak na banjalučkom groblju na kojem je živio, posljednjih 25 godina. Iza sebe je ostavio suprugu, sina, kćerku i unuku kojoj se posljednjih godina u potpunosti posvetio.”

“Milovanović je nakon rata tvrdio da Mladić nije odgovoran za bilo kakve zločine, te svjedočio pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ).”

“Podsjetio je i na tvrdnju da nije bilo minobacačkog napada na sarajevsku pijacu Markale u februaru 1994., u kojem je u eksploziji ubijeno desetak nevinih civila, ali da je sve izmišljeno da nanese štetu srpskom narodu.”

Članak indeksiran 01. 11. 2019 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me