Raskrinkavanje.ba

Srbija danas (.com) → "PRENESITE MAKRONU NAŠU ZAHVALNOST" Rusi zaplenili francusko oružje, pa poručili: Oprema vam je tako-tako, nije kao naša (FOTO)

23.06.2022
Tekst članka

Rusi zaplenili fracusko oružje i zahvalili se na "donaciji"

Uralvangonzavod (UVZ, deo državne korporacije Rostek) zahvalio je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na isporučenim samohodnim artiljerijskim postrojenjima (ACS) Cezar, koje su na kraju zaplenile Oružane snage Rusije, prenosi Telegram kanal UVZ.

 

Ranije je francuski političar Režis Kastelnau na svom Telegram kanalu napisao da su oružje koje je isporučila Francuska zarobile ruske oružane snage u dobrom stanju i poslato u UVZ na proučavanje.

Foto: Profimedia

Predaja Ukrajinaca

Dobar dan, gospodine Reži. Molimo vas da predsedniku Makronu prenesete našu zahvalnost na doniranim samohodnim topovima. Oprema je, naravno, tako-tako... Nije kao naš MSTA-S! Ali, ipak, dobro će doći u domaćinstvu. Pošaljite još – hajde da analiziramo, – takav komentar UVZ-a ostavio je na telegram kanalu francuskog političara. Uralvagonzavod je postavio snimak ekrana Kastelnaudovog posta i njegovog komentara na Telegram kanalu.

Više vesti o dešavanjima u Ukrajini pročitajte OVDE.

Članak indeksiran 01.07.2022. Zadnji put osvježen 01.07.2022.

Ocijenjeno u analizi