PRERUŠIO SE U BESKUĆNIKA KAKO BI TESTIRAO SVOJE RADNIKE: Konobarica njegovog restorana uradila mu je nešto što joj nikada NEĆE ZABORAVITI!

Izvor/medij: Beograd.in
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Priča o konobarici iz Teksasa ne opisuje stvarni događaj

Jedan vlasnik restorana iz Teksasa odlučio je da na zanimljiv način testira svoje radnike. Prerušio se u beskućnika i seo za sto! Marija je jedna od konobarica u tom u restoranu i radila je kao i obično kada je za njen sto seo čovek koji će joj promeniti život. Marija ga je poslužila kao i ostale goste i rekla mu:

– Moje ime je Marija, ako vam nešto treba, samo mi javite. Beskućnik je primetio da niko drugi od osoblja ne želi ni da ga pogleda, a kamoli posluži.

FOTO: PIXABAY

Vlasnik restorana je rekao zaposlenima da ako posluže nekoga ko ne može da plati obrok, da će oni morati da plate za njega. Ali to nije sprečilo Mariju. Nakon što je muškarac završio s jelom, platio je i otišao, ali je ostavio novčanicu od $100 i malu poruku… Iako je i sama napojnica bila šok, pravo je iznenađenje stajalo u poruci. U poruci je pisalo:

– Draga Marija, imaš moje poštovanje jer vidim da poštuješ sebe… To se vidi u načinu kako pristupaš ljudima, pronašla si ključ sreće, tvoji dobri postupci usmeravaće tebe i ljude oko tebe.

Foto: Pixabay

Vlasnik restorana se prerušio u beskućnika i otišao u vlastiti restoran kako bi se uverio u kvalitet svog osoblja i restorana. Marija nije imala pojma o kome se radi, ali nije joj bilo ni stalo. Nije imala predrasude. Brinula se samo da on, kao i ostali gosti, ima sve što mu je potrebno.

Njena radna etika ne samo da joj je zaradila veliku napojnicu, nego ju je vlasnik unapredio u upravnicu restorana. Njena joj je dobrota zauvek promenila život.

(Izvor: Espreso.rs / Magazin.ba)

Članak indeksiran 02. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me