Priča koja je potresla BiH: Dali mu otkaz, a on i dalje čisti grad

Izvor/medij: Sarajevo Grad
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Twitter kao jedini izvor priče o čistaču ulica iz Novog Grada

Fotografija čovjeka u narandžastom, radnom prsluku, koji sređuje ulicu kao da mu je to posao ne bi djelovala nimalo čudno i vjerovatno ne bi postala viralna na društvenim mrežama – da uz nju ne ide i potresna priča tog istog čovjeka, koja možda najbolje oslikava nepravdu na ovim prostorima.

Fotografija, koju je podijelila korisnica Twittera koja se potpisuje kao Mala Marina, navodno pokazuje oca 14-ero djece iz Novog grada u BiH, koji je prije mjesec ostao bez posla u Javnom komunalnom preduzeću “Čistoća”.

Otpušten je, navodi Marina, kao višak radne snage – ali ga to ne sprečava da i dalje svakodnevno “dolazi na posao”, piše T-portal.ba.

 

“Mjesec nakon otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovo vratiti na posao”, navodi ona.

View image on Twitter

View image on Twitter

Mala [email protected]__Marina

Čovek iz Novog Grada koji ima 14-oro dece je otpušten iz javno komunalnog preduzeća za čistoću kao višak radne snage.Mesec dana nakon otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovo vratiti na posao. Čovek zaslužuje pomoć.

6:11 PM - Jul 31, 2018

Twitter Ads info and privacy

 

Radiosarajevo / SaajevoGrad.BA

Članak indeksiran 17. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me