Pritisak urodio plodom: Vlasnik lokala raskinuo ugovor s ilegalnim migrantima na Ilidži

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Lažna vijest
Raskrinkano u: Kad huškanje “urodi plodom”: Lažna vijest zatvorila “migrantski kafić” na Ilidži

Nakon što je naš portal objavio informaciju da na Ilidži migranti pijanče, drogiraju se i maltretiraju građane i vlasnike ostalih objekata, na teren je izašla kantonalna inspekcija u pratnji policije

Vlasnik lokala na terminalu na Ilidži, raskinuo je ugovor s ilegalnim migrantima koji su u njegovom prostoru otvorili kafić, saznaje "Avaz". 
Nakon što je naš portal objavio informaciju da na Ilidži migranti pijanče, drogiraju se i maltretiraju građane i vlasnike ostalih objekata, na teren je izašla kantonalna inspekcija u pratnji policije. 
Policija i inspekcija na terenu
Policija i inspekcija na terenu
FOTO: E. TRAKO
Međutim, dočekala su ih zatvorena vrata i poruka "Zatvoreno zbog tehničkih problema".
Ali kako saznajemo, migranti su napustili ovaj lokal i neće se vraćati. Kenan Rašinlić, vlasnik jednog od objekata u blizini kazao je da će se svim sredstvima boriti protiv migrantske krize i ugrožavanja prava.  
Poruka na vratima objekta
Poruka na vratima objekta
FOTO: E. TRAKO
- Najavili smo proteste i to ćemo realizirati. Mi ćemo se zalagati za izmještanje migranata odnosno kampova iz gradskih naselja - kazao je Rašinlić za "Avaz".
Iz Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, tačnije direktor Fahir Halilović je kazao da je za pravovremene reakcije inspekcije potrebna bliska saradnja s građanima.  
Lokal je zatvoren 
Lokal je zatvoren
FOTO: E. TRAKO
- Zahvalio bih građanima koji su odmah reagirali i dostavili ove informacije. Za kvalitetnu i brzu reakciju inspekcije ovakav vid saradnje je potreban. Naši konceptualni okviri su propisi i cilj nam je da raspoloživim mjerama iz naše nadležnosti dovedemo subjekte nadzora da posluju u okvirima zakona donesenih kako na državnom tako i na federalnom i kantonalnom nivou - dodao je direktor Halilović.

Članak indeksiran 27. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me