Raskrinkavanje.ba

Infosrpska → PRLJAVI POSLOVI SOROŠEVOG INSTRUKTORA

21.08.2018
Tekst članka

Centar za istraživačko novinarstvo ( CINS) Srbija, BiH itd.....organizacija je koja raspolaže sa ogromnim sredstvima za navodno ispitivanje kriminala i korupcije a stvarni zadatak CINSA je da kriminalizovanjem ruše vlasti koje nisu po volji moćnim sponzorima ovog Centra koji prekrajaju svijet po svojoj volji.

Centar CINS-a za ovaj region je u Beogradu a na čelu mu je Dino Jahić koji raspolaže fondovima Velike Britanije SAD-a i Saudijske Arabije za projekat “Razvoj istraživačkog novinarstva u regionu” od ukupno 38 miliona dolara koji je započeo 2016. godine a treba da se završi, gle čuda, u novembru ove godine, čim prodju izbori u BiH.

Dino Jahić je inače u dnevnoj službenoj komunikaciji sa poznatim zapadnim organizacijama NED-om, Fridom hausom, Eu liberty i slične koje od Jahića dobijaju instrukcije kome koliko sredstava da uplate i po kom osnovu.Rušenje vlasti kriminalizacijom CINS radi polutwjno samo je još tajna ko konkretno upravlja i u čijem interesu ali se i to može naslutiti.

Inače, Dino Jahić je prošao ozbiljne kurseve u poslednje četiri godine u SAD.
Od 2017. godine je postavljen od Soroš fondacije za koordinatora iztraživačkog projekta Centra za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije u jugoistočnoj Evropi.

Dodjeljivao je sredstva novinarima koji su radili na panamskim papirima i još mnogo toga. Dobro obavješteni poznavaoci njegovog rada tvrde da je sada i instruktor jednoj grupi madjarskih studenata za rad protiv predsjednika Madjrske Viktora Orbana inače ljutog protivnika Džordža Soroša, Jahićevog naredbodavca.

Tekstovi CINSA su prethodili svim većim udarima u regionu. No zanimljivo je da nema nikakvih projekata koje obradjuju kriminal u Crnoj Gori te bi se po radu CINS-a moglo reći da je u Crnoj Gori nema kriminala.

CINS se poslednjih mjeseci posebno bavi Republikom Srpskom i predsjednikom Dodikom, pojačano nakon što je ljuti protivnik Džordža Soroša, Stiv Benon imao kontakt sa premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović i ukazao na sve prljave poslove Soroša i njegovih pojedinaca i organizacija, u našem regionu poput Jahića i CINS-a.

Članak indeksiran 24.08.2018. Zadnji put osvježen 24.08.2018.

Ocijenjeno u analizi