Prnjavor: Zbog smeća na ulicama hitna sjednica lokalnog parlamenta

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Cenzura
Raskrinkano u: “Piši-briši”: Lokalni problem objavljen, pa izbrisan sa stranice RTRS

Udruženje građana "Naša vizija" iz prnjavora je od čelnika ove opštine zatražilo hitno zasjedanje lokalnog parlamenta zbog, kako je navedeno, neizvjesne sudbine i alarmantnog stanja u komunalnom preduzeću "Park", gdje zbog teškoća u poslovanju kasni odvoz smeća i stvara se nesnosan neprijatan miris po ulicama.

-Sem kašnjenja odvoza smeća, problem je i u nesnosnom smradu koji ostaje nakon što vozilo "Parka" prođe ulicom. Očigledno se radi o neispravnom vozilu iz kojeg se na asfalt izliva otpad, koji, uz ove visoke temperature, može dovesti i do ozbiljnih posljedica po zdravlje stanovništva - stoji u saopštenju "Vizije", koje je poslato na adresu načelnika i predsjednika SO, kao i strankama i njihovim odbornicima.

Vedran Lepir, predsjednik "Vizije", kaže da ih je na javno saopštenje i zahtjev za vanrednu sjednicu nagnala ćutnja u KP "Park".

- Od kraja jula uzaludno čekamo odgovor od rukovodstva "Parka" na pitanje ima li izlaza i spasa od sve nesnosnijeg smrada. Nisu se udostojili ni da odgovore na pitanja zašto se kasni sa odvozom smeća, da li su upoznati sa kvarom na kamionu, postoji li alternativa i, uopšte, konačno rješenje ovog gorućeg problema Prnjavorčana - kaže Lepir.

Zato su iz "Vizije" pozvali opštinske institucije, kao osnivače i većinske vlasnike KP "Park", da se sa tom jedinom tačkom dnevnog reda lokalnog parlamenta uključe u hitno rješavanje tog problema, najavivši žalbu i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS.

U "Viziji" tvrde da podršku za zakazivanje posebne sjednice imaju ne samo od sugrađana, nego i od odbornika.

- Cilj je da se rukovodstvo opštine izdigne iznad stranačkih interesa i iznađe rješenje za probleme odvoza smeća i dotrajalih kamiona. Kod građana i nekih odbornika prisutna je bojazan da se "Park" gura na rub propasti i potom u ruke privatnika - ističu u UG "Vizija".
Vijesti iz iste rubrike

Članak indeksiran 15. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me