Prof. dr. Sajma Dautović: Korona je modifikovan virus, nije ga mogla stvoriti priroda

Izvor/medij: Tuzlanski
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Virus SARS-CoV-2 nije “modificiran”, niti su to potvrdila “dva nobelovca”

Gostujući kod Senada Hadžifejzovića na Face televiziji prof. dr. Sajma Dautović izgovorila je nekoliko izuetno zanimljivih stvari kada je u pitanju epidemija izazvana širenjem COVID-19 virusa.

‘Dva Nobelovca su kazali da virus nije prirodan! Prirodan je, ali modifikovan… Ima li razloga da ne vjerujemo Nobelovcima, zbog čega? Oni su časni ljudi, rekli su istinu jer ne mogu gledati šta se radi,’ kazala je profesorica Dautović.

FACE HD TV

162K subscribers

prof.dr.Sajma Dautović:Korona je modifikovan virus,zašto ne vjerovati Nobelovcima!Piramide i virus!

 

 

Watch later

 

 

Share

 

‘Ako je virus sekvenciran kod nas, što se i ne istraži postoje li HIV sekvence u virusu? Moguće da je pravljena vakcina protiv HIV-a, pa da je virus pobjegao! Ali zašto se onda nije javnost obavijestila, ako je to tako? Prvi otkriveni Korona virusi su izazivali blage simptome, zašto je virus sada mutirao, kako?’ – pita se prof. dr. Sajma Dautović.

Dautović je u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem podsjetila kako se prvo pojavi SARS koji je izvazvao strašnju epidemiju i smrtnost, a onda je samo nestao.

Zatim je kazala kako se onda pojavi MERS, koji ‘pohara’ jedan dio Bliskog Istoka te je imao i veću smrtnost, a zatim i on nestane i sada se ponekad pojavljuje!

Dautović je upozorila kako je veoma važno poduzeti sve kako pacijent nebi bio priključen na respirator.

‘Moramo naučiti živjeti s ovim teškim virusom, mora se uzimati vitamin C i D sa dosta tekućine, u suprotnom nastaju druge komplikacije! Važno je ne doći na respirator!’ – smatra ugledna profesorica koja se u razgovoru dotakla i Bosanske doline piramida u Visokom.

‘Piramide u Visokom imaju energiju, treba provjeriti djeuluju li negativni joni na Koronu?’ – istakla je sagovornica.

Svima koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom profesorica je savjetovala da nos i grlo ispiru slanom i toplom vodom.

Prema njenim riječima potrebno je liječiti uzrok, a ne simptome bolesti.

‘Još uvijek o ovom virusu ne znamo previše osim da agresivno napada pluća ali i druge organe i da je veoma zarazan. Korona od 5-7 dana infekcije izaziva promptno pogoršanje bolesti uz simptome kao što su visoka temperatura, krajnja malaksalost, glavobolja, totalni gubitak apetita.Tada se razvijaju tromboze u svim organima, mozak i srce gube kisik, a upala pluća se pogoršava! Korona je neobičan virus, ne bira godišnja doba, ne reagira na svjetlost i toplotu’ – pojasnila je prof. dr. Sajma Dautović.

Cijeli razgovor možete pogledati u video prilogu.

Članak indeksiran 29. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me