Raskrinkavanje.ba

BH index → Prof. dr. Sajma Dautović: Korona je modifikovan virus, zašto ne vjerovati Nobelovcima!

26.07.2020
Tekst članka

Kod Senada Hadžifezovića gostovala je prof. dr. Sajma Dautović, nekadašnja šefica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu. Govorila je o mnogim stvarima vezanim za koronavirus, prenosimo vam neke od njih:

– Dva Nobelovca su kazali da virus nije prirodan! Prirodan je, ali modifikovan… Ima li razloga da ne vjerujemo Nobelovcima, zbog čega? Oni su časni ljudi, rekli su istinu jer ne mogu gledati šta se radi!

– Ako je virus sekvenciran kod nas, što se i ne istraži postoje li HIV sekvence u virusu? Moguće da je pravljena vakcina protiv HIV-a, pa da je virus pobjegao! Ali zašto se onda nije javnost obavijestila, ako je to tako? Prvi otkriveni Korona virusi su izazivali blage simptome, zašto je virus sada mutirao, kako?

– Prvo se pojavi SARS koji je izvazvao strašnju epidemiju i smrtnost, a onda je nestao! Pojavi se onda MERS, zauzme jedan dio Bliskog Istoka i imao je i veću smrtnost, a zatim nestane i sada se ponekad pojavljuje! Nacionalni virusi! Važno je ne doći na respirator! Moramo naučiti živjeti s ovim teškim virusom, mora se uzimati vitamin C i D sa dosta tekućine, u suprotnom nastaju druge komplikacije!

– Piramide u Visokom imaju energiju, treba provjeriti djeuluju li negativni joni na koronu? Ako ste bili u kontaktu sa zaraženim grgljajte nos i grlo slanom, toplom vodom!

– Treba liječiti uzrok, a ne simptome bolesti. Čedina upala pluća još traje, atipična je, on ima virusnu bolest i sekundarnu infekciju! O Koroni jako puno ne znamo, pluća glavni cilj, ali napada i druge organe.

– Korona od 5-7 dana infekcije izaziva promptno pogoršanje bolesti: visoka temperatura, krajnja malaksalost, glavobolje, totalni gubitak apetita.Tada se razvijaju tromboze u svim organima, mozak i srce gube kisik, a upala pluća se pogoršava! Korona neobičan virus, ne bira godišnja doba, ne reagira na svjetlost i toplotu.

Kompletan intervju možete pogledati u nastavku:

FACE HD TV

162K subscribers

prof.dr.Sajma Dautović:Korona je modifikovan virus,zašto ne vjerovati Nobelovcima!Piramide i virus!

 

 

 

Članak indeksiran 29.07.2020. Zadnji put osvježen 29.07.2020.

Ocijenjeno u analizi