Profesorica iz Vareša gola pozira u razredu

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Klikbejt Pristrasno izvještavanje Lažna vijest
Raskrinkano u: "Dnevni Avaz" kao proizvođač skandala

Javnost u Varešu zgrožena je provokativnim fotografijama koje na društvenim mrežama duže vrijeme objavljuje Berina Fatić, inače prosvjetna radnica i profesorica bosanskog jezika u Mješovitoj srednjoj školi "Nordbat 2".

Roditelji zabrinuti

Osim što se ne ustručava objaviti provokativne fotografije na društvenim mrežama, na kojima u prvi plan stavlja stražnjicu ili poprsje, internetom kruže i fotografije nage profesorice, zbog čega su Varešani, posebno roditelji učenika škole u kojoj radi, dodatno zabrinuti.

Kako nam pričaju mještani, uprkos činjenici da je Fatić udata i ima maloljetno dijete, ali i radi na odgovornoj funkciji, to je ne sprečava da se fotografira bez odjeće ili u izazovnim odjevnim kombinacijama.

- Navodno je svoje nage fotografije slala nekom mladiću, a koji ih je kasnije prosljeđivao na Facebooku, Viberu, Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Tako su dospjele u javnosti i to je prava sramota – tvrde mještani.

Dodaju da nije poznato je li profesorica takve fotografije razmjenjivala i sa svojim učenicima i jesu li i oni, u moru grupa na internetu gdje su obznanjene fotografije, došle i do očiju njenih učenika kojima predaje.

Zabrinjavajuće je i to da je provokativna profesorica mnoštvo izazovnih fotografija gdje pokazuje svoje tjelesne atribute napravila upravo u školi te koristila školski inventar za potrebe slikanja.

Tako je njen profil na Facebooku, ali i Instagramu preplavljen brojnim neprikladnim fotografijama iz zbornice, učionice, ispred table, gdje se potrudila i čak donijela selfi štap, hola škole... Nerijetko na fotografijama plazi i jezik.

Školski sto

Za potrebe "dobre" fotografije, Fatić se nije libila ni popeti na školski sto, gdje se istovremeno nalaze i dnevnici, a mještani su u čudu da niko od nadležnih u školi do sada nije reagirao i sugerirao profesorici da su fotografije koje objavljuje neprikladne, ali i da škola nije mjesto gdje bi trebala obavljati takve fotošutinge.

Bez odgovora

U namjeri da dobijemo komentar od profesorice Berine Fatić, za koju, kada se spomene njeno ime, u Varešu svi znaju i odmah govore o nagim fotografijama, kontaktirali smo je. Do zaključenja ovog teksta nije odgovorila na naše poruke iako je očigledno da je opsjednuta društvenim mrežama i maksimalno prisutna na njima.

Pokušali smo dobiti i Mirnesa Hrvata, direktora škole u kojoj radi profesorica, ali nije odgovarao na naše pozive. 

Članak indeksiran 11. 04. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me