PRONAĐEN NESTALI HRVAT U FRANKFURTU: Pretukli ga azilanti, u komi je?!

Izvor/medij: Dnevno.hr
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Migranti lažno okrivljeni za smrt mladića

Igor Stanković (21) iz Grubišnoga Polja prije šest je dana nestao u Frankfurtu, a pronađen je u nedjelju ujutro na klupi u parku nedaleko od frankfurtskog Glavnog kolodvora, objavio je Fenix-magazin.de. Od njegova su oca neslužbeno doznali da je mladić u komi.

Pronađen je bez svijesti, te su prolaznici pozvali Hitnu pomoć. Održali su ga na životu uz pomoć aparata, a nakon nekoliko sati počeo je ponovno samostalno disati.

Frankfurtska policija u nedjelju je objavila da nudi 5000 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja počinitelja brutalnog premlaćivanja 22-godišnjaka koji je zbog ozljeda završio u komi. U izvješću ističu da je mladića napala skupina od osam muškaraca starih između 16 i 25 godina, podrijetlom iz Sjeverne Afrike i Jugoistočne Europe te da su imali tamnu kosu i bili odjeveni u tamnu odjeću.

Glavni osumnjičeni za napad je mladić visok između 180  i 185 centimetara, star između 16 i 20 godina, crne kose, užeg lica, odjeven u crnu jaknu i crne hlače.

Policija ne navodi ime i prezime pretučenog, no s obzirom na sve okolnosti, vrijeme i mjesto događaja, pretpostavlja se da je riječ upravo o slučaju Hrvata za kojim se tragalo.

Podsjetimo, Igor Stanković u subotu navečer otišao je iz Mainza, gdje nekoliko mjeseci živi i radi, s prijateljima u Frankfurt u izlazak. Društvo se opustilo uz alkohol te se pri povratku u Mainz Stanković na Glavnom kolodvoru u Frankfurtu porječkao s prijateljima i ostao sjediti na klupi. Prijatelji su ga tamo ostavili, no ubrzo su se vratili po njega, s tim da ga ondje nisu našli.

Stankovićev nestanak prijavili su tek u ponedjeljak, 20. studenoga, njegovi roditelji u Grubišnom Polju, nakon što im se on nije javljao na telefon.

Iz tvrtke u kojoj Stanković radi kao montažer izvijestili su da su također obavijestili policiju o njegovu nestanku.

Nakon šest dana Stanković je pronađen, a potvrda ovih informacija očekuje se narednih dana.

Članak indeksiran 08. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me