Pronađene drevne lobanje su ipak vanzemaljci

Izvor/medij: Vijesti
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Lobanje pronađene u Meksiku nisu vanzemaljske

Lobanje stare preko 900 godina pronađene u Meksiku 1999. izazvale s razdor u naučnoj zajednici. Nakon desetljeća istraživanje zaključeno je da su ljudskog porijekla, no došlo je do novog obrata.

Lobanje koje su prvotno nazvane ostacima zvjezdane djece bile su dotad nezabilježeni fenomen. No, zbog ograničenja u istraživačkim kapacitetima, nije bilo moguće provesti potpunu DNK analizu koja bi jednom zauvijek riješila dilemu.

Prije nekoliko godina provedena je nepotpuna analiza na temelju koje je zaključeno da se ipak radi o ljudskim lobanjama, no novi podaci ukazuju da su rani zaključci možda ipak bili krivi.

Naime, analizom je utvrđeno postojanje barem jednog gena koji ukazuje da lobanje nisu ljudskog porijekla, no većina naučne zajednice još uvijek tvrdi da je riječ o prirodnoj anomaliji.

Oni koji danonoćno rade na tome da potvrde teoriju kako se zapravo radi o vanzemaljcima tvrde da će im jedino potpuna analiza genetskog koda otkriti pravu istinu, prenosi Hot. Zbog toga se uzdaju u tehnološka dostignuća koja će im olakšati posao, a za sada odgovorno tvrde da još nisu sigurni je li riječ o vanzemaljcima, ali slobodno mogu reći da nije riječ o ljudima.

 

(Vijesti.ba)

Članak indeksiran 20. 12. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me