Raskrinkavanje.ba

Nulta tačka → PROPAGANDNA MAŠINERIJA: Predsednik Ukrajine Zelenski je danas navodno obišao bolnicu sa ženom koja je preminula 26. februara

31.01.0022
Tekst članka

Laž: Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je novi video gde navodno danas posećuje bolnicu sa ranjenim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine. U njegovom društvu danas bila je žena koja je preminula 26. februara.

 

Istina: Više puta se pisalo da Vladimir Zelenski nije u Kijevu, a većina video snimaka koje je objavio „iz Kijeva“ se ispostavilo da su montaže.

Međutim, kreatori montiranog videa od slika iz arhive nisu uzeli u obzir da je lekara Ina Derusova preminula još 26. februara, kako su javili svi ukrajinski mediji. To su potvrdili i Inini poznanici koji su se opraštali od nje na društvenim mrežama.

Vladimir Zelenski je Ini čak posthumno dodelio titulu heroja Ukrajine, ali danas ona „živa i zdrava“ stoji pored njega dok obilagzi bolnicu. Morbidno nepoštovanje preminule lekarke.

Poslednji video još jednom potvrđuje da Vladimir Zelenski nije u Kijevu, kao ni Kličko i ostali prebogati političari i tajkuni. Čekamo sledeće montaže ukrajinskih propagandista.

Članak indeksiran 26.03.2022. Zadnji put osvježen 26.03.2022.

Ocijenjeno u analizi