Prvi detalji ubistva u Sarajevu: Ubijena djevojka, MUP saslušava najmanje 10 osoba

Izvor/medij: Kakanj-X
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Dnevni avaz “sahranio” živu Elmu Milano

Uviđaj na mjestu ubistva koje se dogodilo rano jutros u sarajevskom naselju Stup, nedaleko od pijace Heco, još traje, a njime rukovodi dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon što je MUP Kantona Sarajevo zaprimio prijavu da je kod Heco pijace pronađeno beživotno tijelo žene, odmah po dobijenoj dojavi formirana je uviđajna ekipa, potvrdila je jutros Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Iz Tužilaštva niti iz sarajevske policije nema zvaničnih potvrda o osumnjičenima, niti identitetu ubijene.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima Faktora, ubijena je djevojka rođena 1994. godine porijeklom iz Goražda, a nastanjena u Sarajevu.

Kako saznaje „Avaz“, žrtva je 25-godišnja Elma. Ona je poznatija kao pjevačica Elma Milano. Izvor kaže da je sinoć u kafani bila organizirana muzika uživo, a da je djevojka ubijena ispred kafane iz vatrenog oružja.

Ona je prije ubistva bila u ugostiteljskom objektu “Kod Amidže”, u društvu njoj poznatih ljudi. Policija, prema našim saznanjima, saslušava više od deset osoba kako bi utvrdili sve detalje ovog događaja.

Nezvanično, za sada se za njenu smrti sumnjiči muškarac sa Ilidže, sa kojim je navodno bila u ljubavnoj vezi. On je također među privedenima.

Zvanične informacije bit će poznate po okončanju uviđaja i istrage.

Članak indeksiran 31. 10. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me