Prvo rusko cjepivo protiv koronavirusa spremno je, Brazil pregovara s Modernom

Izvor/medij: Radio-televizija Vojvodine
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ruska vakcina protiv COVID-19 nije “spremna”

MOSKVA - Prvo rusko cjepivo protiv koronavirusa, koje su napravili vojni stručnjaci i znanstvenici Nacionalnog instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleje, spremno je, rekao je danas zamjenik ministra obrane Rusije Ruslan Calikov.

Kazao je da su stručnjaci i znanstvenici iz Nacionalnog istraživačkog centra obavili posljednje provjere i testove, da su svi dobrovoljni primatelji novog cjepiva razvili imunološki odgovor na koronavirus i da se osjećaju dobro.

covid, 19, corona, cjepiva, cijepljenje, 2

EPA-EFE (Glenn Hunt)

"Mogu reći da je prvo cjepivo protiv virusa corone spremno", rekao je Calikov u razgovoru s novinarima novina Fakta i Argument, prenosi TASS.

Brazil pregovara s Modernom o prioritetu cjepiva

Brazil je u pregovorima s američkom tvrtkom "Moderna Inc" kako bi stekao prioritetni status za nabavu cjepiva protiv kovida 19, koje ta tvrtka razvija, izjavio je danas vršilac dužnosti predsjednika. Brazilski ministar zdravstva Eduardo Pazuelo.

Pazuelo je također rekao da Brazil ima sporazum o namjeri s AstraZenecom isporučiti 30 milijuna doza cjepiva koje je tvrtka razvila.

Eksperimentalno cjepivo protiv kovid 19, koje je razvila "AstraZeneca", sigurno je i proizvelo je imunološki odgovor u ranim kliničkim ispitivanjima na zdravim dobrovoljcima, objavljeno je u ponedjeljak u stručnom časopisu "Lancet".

Britansko-švedska kompanija među vodećim je kandidatima za cjepivo protiv pandemije koja je odnijela više od 600.000 života, zajedno s cjepivom koje su razvile kineske tvrtke "Sinovak Biotek", "Sinofarm" i američka "Moderna".

Članak indeksiran 26. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me