PUTIN IZGUBIO MOSKVU! VLADAJUĆA RUSKA PARTIJA OSTALA BEZ TREĆINE MESTA U MOSKOVSKOM PARLAMENTU: Ko će sada imati vlast u glavnom gradu Rusije!

Izvor/medij: Kurir
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Vladimir Putin nije izgubio vlast u Moskvi 

Ruska vladajuća stranka Jedinstvena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, izgubila je oko trećinu mesta u moskovskom parlamentu i sada je pitanje ko će imati vlast u glavnom gradu Rusije, prenosi Rojters.

PLANETA

09.09.2019. 10:06h

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nedeljni izbori bili su jedni od najposmatranijih poslednjih godina, jer su vlasti iz izborne trke isključili brojne opozicione partije, zbog čega su Moskvu danima potresali protesti.

Protesti su počeli u julu pošto je Centralna izborna komisija odlučila da ne registruje veliki broj opozicionih stranaka i kandidata, jer navodno nisu uspeli da sakupe dovoljan broj potpisa.

Vodeći ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pozvao je opozicione pristalice da ipak izađu na lokalne izbore i glasaju za opozicionog kandidata koji ima najveće šanse da pobedi Jedinstvenu Rusiju.

 

 

Vladajuća stranka je, s druge strane, spremila odgovor na tu taktiku - svoje kandidate je predstavila kao nezavisne, iako je reč o političarima čija je uloga i partijska pripadnost već decenijama ista.

 

Slabiji rezultat Putinove partije na izborima Rojters ocenjuje kao uspešniju taktiku opozicije.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Članak indeksiran 17. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me