PUTIN JASNO PORUČIO IZ MOSKVE: Sravniću sa zemljom za dan onog ko se usudi da napadne Srbiju i Republiku Srpsku!

Izvor/medij: Vesti info
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, Vladimir Putin nije poručio da će “sravniti za dan onog ko se usudi da napadne Srbiju i Republiku Srpsku”

Rusija će sve potrebno završiti za dan!

Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je jasnu poruku: niko ne sme da narušava mir, a ako se neko usudi da napadne Srbe u RS ili Srbiju njegova zemlja će to završiti za dan.

Putin je na sastanku sa predsednikom RS Miloradom Dodikom u Moskvi poslao nedvosmislenu podršku RS, ali i stavio do znanja da će u slučaju napada biti spreman da sve reši za jedan dan.

 

Prijateljski razgovor

Velika bura poslednjih nedelja podigla se zbog održavanja referenduma o Danu RS. Zapad je rekao da se protivi tome, a samo tri dana pre referenduma Dodik je otputovao u Moskvu i sastao se sa Putinom.

Prema saznanjima, razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi a domaćin je pokazao jasnu želju da se održi stabilnost u regionu.

– Kad se poveo razgovor o situaciji u regionu, u BiH, kao i o strastima koje su uzavrele zbog održavanja referenduma, Putin je izneo svoj stav i rekao da je, ako neko pokuša da naruši mir, u stanju je da sve reši za jedan dan.

Dodik je posle viđenja s Putinom naveo da je sastanak bio veoma uspešan.

 

– Putin je upoznat sa dešavanjim u vezi sa referendumom u RS i poželeo da se sve odvija mirno. Upoznao sam predsednika sa razvojem situacije u BiH i RS. On je ukazao na potrebu očuvanja mira i poželeo dobro svim ljudima na tom prostoru. Rusija je zainteresovana za stabilnost i mir i daće svoj doprinos u tom pogledu. Poželeo je napredak i BiH i RS i u tom pogledu izrazio uverenje da Ruska federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari – ukazao je Dodik.

Paljenje Balkana

Politički analitičar Dragoljub Anđelković kaže da je Rusija polala poruku da je spremna da stane iza RS i da za kratko vreme reši bilo koji problem.

 

– NIje to mala stvar. Zamislite da je Bakir Izetbegović imao priliku da se sastane i da razgovara sa predsednikom SAD kako bi to delovalo i kakvu bi to poruku poslalo. Putin je ovim susretom poslao poruku da će ako neko ugrozi RS Moskva biti faktor koji će je braniti. Poruka je i da to ne bi ostalo samo u RS, te i da bi to zapravo značilo paljenje celog Balkana, a ne znam koliko je to u interesu Zapada s obzitom na Siriju, Ukrajinu… Sigurno je da bi se umešao za dan i ozbiljno reagovao – smatra Anđelković.

 

Politički analitičar Branko Radun ocenjuje za Kurir da situacija na Balkanu ne može da se rešava bez Rusije.

– Kontinuitet podrške Rusije RS i Balkanu je nesumnjiv i nije prazna priča. U slučaju zategnutih situacija Međunarodnoj zajednici glas Rusije nije bez težine i bez nje ništa ne može da se reši – zaključio je on.
(srbijadanas.com/balkanuzivo.net/Vesti-info.rs)

Članak indeksiran 17. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me