PUTIN ODLAZI SA VLASTI? IZGUBIO NA IZBORIMA!

Izvor/medij: Hayat
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: Vladimir Putin nije izgubio vlast u Moskvi 

Ruska vladajuća stranka Ujedinjena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, izgubila je oko trećinu mjesta u moskovskom parlamentu i sada je pitanje ko će imati vlast u glavnom gradu Rusije, prenosi Rojters.

 

Nedeljni izbori bili su jedni od najposmatranijih posljednjih godina, jer su vlasti iz izborne trke isključili brojne opozicione partije, zbog čega su Moskvu danima potresali protesti.

Protesti su počeli u julu pošto je Centralna izborna komisija odlučila da ne registruje veliki broj opozicionih stranaka i kandidata, jer navodno nisu uspleli da sakupe dovoljan broj potpisa.

Vodeći ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pozvao je opozicione pristalice da ipak izađu na lokalne izbore i glasaju za opozicionog kandidata koji ima najveće šanse da pobjedi Jedinstvenu Rusiju, piše Alo.

Vladajuća stranka je, s druge strane, spremila odgovor na tu taktiku – svoje kandidate je predstavila kao nezavisne, iako je riječ o političarima čija je uloga i partijska pripadnost već decenijama ista.

Slabiji rezultat Putinove partije na izborima Rojters ocjenjuje kao uspješniju taktiku opozicije.

Članak indeksiran 17. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 nedjelje
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me