PUTIN PONIZIO AMERE, POSLAO 50 RATNIH BRODOVA I 40 AVIONA PRED OBALE SAD! Vašington krio bruku, Moskva nije htela da ih dalje ponižava, ali... KINEZI NISU HTELI DA ĆUTE!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Prošlogodišnja vojna vježba Ruske Federacije iskorištena za klikbejt naslove

Rusija je nadmudrila SAD i američkim oružjem pretukla Amerikance. SAD su po svaku cenu želele da sakriju da ih je Moskva ponizila, Rusdija s druge strane nije želela da seiri, ali su se u sve umešali Kinzi. Njihovi analitičari su svetu otkrili šta se zaista dogodilo

SAD često vežbaju nešto što nazivaju "slobodnim plutanjem". Zapravo, to znači da se američki brodovi pojavljuju na najneočekivanijim mestima i iritiraju druge zemlje, patrolirajući u blizini njihovih teritorijalnih voda.

Na bilo koji protest, Sjedinjene Države odgovaraju da je to „slobodno plutanje" i da nema razloga za nezadovoljstvo.

Ali Rusija je uspela da pobedi Amerikance njihovim oružjem.

- Rusija je poslala 50 ratnih brodova i oko 40 aviona praktično na američki prag. I ovo je izazvalo paniku među Amerikancima -  navode autori kineskog izdanja.

Međutim, u Rusiji su mirno odgovorili da nema razloga za paniku i da je to samo „slobodno plutanje".

Sjedinjene Države nisu očekivale takav razvoj događaja ali morale su se pomiriti sa činjenicom da su pretučene vlastitim oružjem.

U isto vreme, Rusija je, odlučivši da drži lekciju Sjedinjenim Državama, izabrala Beringov prolaz zbog toga s razlogom - ovde je minimalna udaljenost između država.

Štaviše, ako je u najužoj tački širina tesnaca 86 kilometara, onda je udaljenost između Rusije i Sjedinjenih Država još manja.

Članak indeksiran 16. 06. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me