PUTIN POSLAO OPASNU PORUKU: Ne planirajte da napadnete Srbe, jer ću to riješiti za samo jedan dan

Izvor/medij: Cicelićka
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, Vladimir Putin nije poručio da će “sravniti za dan onog ko se usudi da napadne Srbiju i Republiku Srpsku”

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poslao je jasnu poruku: nitko ne smije narušava mir, a ako se netko usudi napasti Srbe u RS ili Srbiju njegova zemlja će to završiti za dan.

Putin je na sastanku s predsjednikom RS Miloradom Dodikom u Moskvi poslao nedvosmislenu podršku RS, ali i stavio do znanja da će u slučaju napada biti spreman sve riješi za jedan dan.

Velika bura posljednjih tjedana podigla se zbog održavanja referenduma o Danu RS. Zapad je rekao da se protivi tome, a samo tri dana prije referenduma Dodik je otputovao u Moskvu i sastao se s Putinom.

Prema saznanjima, razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi a domaćin je pokazao jasnu želju da se održi stabilnost u regiji.

– Kad se poveo razgovor o situaciji u regiji, u BiH, kao io strastima koje su uzavrele zbog održavanja referenduma, Putin je iznio svoj stav i rekao da je, ako netko pokuša narušiti mir, u stanju je sve riješi za jedan dan.

Dodik je poslije viđenja s Putinom naveo da je sastanak bio vrlo uspješan.

– Putin je upoznat sa dešavanjima u vezi s referendumom u RS i poželio da se sve odvija mirno. Upoznao sam predsjednika s razvojem situacije u BiH i RS. On je ukazao na potrebu očuvanja mira i poželio dobro svim ljudima na tom prostoru. Rusija je zainteresirana za stabilnost i mir i dat će svoj doprinos u tom pogledu. Poželio je napredak i BiH i RS iu tom pogledu izrazio uvjerenje da Ruska federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari – ukazao je Dodik.

Politički analitičar Dragoljub Anđelković kaže da je Rusija pola poruku da je spremna stati iza RS i da za kratko vrijeme riješi bilo koji problem.

– NIje to mala stvar. Zamislite da je Bakir Izetbegović imao priliku da se sastane i razgovarati s predsjednikom SAD kako bi to djelovalo i kakvu bi to poruku poslalo. Putin je ovim susretom poslao poruku da će ako netko ugrozi RS Moskva biti faktor koji će je braniti. Poruka je i da to ne bi ostalo samo u RS, te i da bi to zapravo značilo paljenje cijelog Balkana, a ne znam koliko je to u interesu Zapada s obzitom na Siriju, Ukrajinu … Sigurno je da bi se umiješao za dan i ozbiljno reagirao – smatra Anđelković.

 

 

 

(Srbija danas)

Članak indeksiran 16. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me