Putin zatražio izdavanje naloga za Soroševo hapšenje

Izvor/medij: Mediagroup
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: George Soros nije uhapšen

Iako je međunarodnim nalogom ranije u SAD zatražena istraga i hapšenje milijardera Džordža Soroša, sada je to, a prema medijskim napisima iz EU,  zatražila i službena Rusija.

Naime, nakon što je u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenuta peticija kojom se traži da Soroš bude procesuiran i snosi odgovornost za svoje postupke, i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je pokrenuo mehanizme za hapšenje osnivača Fonda za otvoreno društvo.

Prema pisanju EU medija, Putin je odlučio da rasplete Sorosevu mrežu.

Naime, Putin se iz prve ruke uverio kako funkcionišu migracijski tokovi i kako tzv. NVO  povezane sa Sorošom premeštaju ljude unutar EU.

Prema Putinovom mišljenju, to nije samo ogroman rizik po nacionalnu bezbednost Rusije, već predstavlja opasnost  i za međunarodni poredak.

Osim upravljanja migrantskom krizom Soroš je loznačen i kao „finansijski terorista“, s obzirom na uplitanje u finansijske tokove nacionalnih bankarskih sistema zemalja članica EU.

Naime, tajne službe Rusije otkrile su upliv Soroša na novčanim tržištima EU putem drugih stranih kripto valuta. U razotkrivanju Soroševih brokera, ruski agenti su otkrili da je Soroš koristio finansijske derivate uz pomoć banaka iz Luksemburga, čije je  trgovanje na finansijskom tržištu EU najstrožije  zabranjeno i to Ugovorom iz Bazela koji su potpisale sve države članice EU.

(izvor Daily Express/ panopticum.hr)

Članak indeksiran 23. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me