Raskrinkavanje.ba

Atma → Radiestezija – kako se zaštititi od štetnih zračenja

15.10.2013
Tekst članka

Radiestezija nije paranormalna ili parapsihološka sposobnost za otkrivanje zračenja u prostoru i ljudskom organizmu. Zapravo je to sposobnost osobe da uz pomoć jednostavnih pomagala zabilježi određena događanja koja su izvan mogućnosti vidljivog opažanja. Ovaj fenomen još nije znanstveno objašnjen, međutim njegovo postojanje se ne da poricati.

Prvi pisani tragovi o primjeni radiestezije datiraju iz 2590.g. prije Krista, a odnose se na izgradnju “zdravih” nastambi u drevnoj Kini,  prvenstveno carskih palača. Radiesteziju su primjenjivali Kelti, Etruščani, Medijci. Rimljani su ju koristili da bi pronašli pitku i termalnu vodu, pogodna mjesta za izgradnju hramova, svetišta i “zdravih” nastambi. U srednjem vijeku su primjenjuju radiesteziju za otkrivanje podzemnih ležišta raznih ruda. Prva znanstvena ispitivanja izvršio je doktor znanosti Johannes Walther (1860-1937). U Hrvatsku radiestezija stiže s jedinicama austrougarske vojske, u kojima su se nalazili takozvani Rutengängeri, specijalno izvježbani vojnici-tragači pitke vode.

Energija je svuda oko nas

Energije nam dolaze iz zemlje, atmosfere i naše okoline u raznim oblicima. Ljudsko oko ne vidi da se svugdje oko nas događaju procesi kretanja. Unutar svakog atoma bilo kakvog čvrstog, plinovitog ili tekućeg stanja odigravaju se kretanja elektrona oko jezgre, procesi polarizacije, što jasno ukazuje na to, da apsolutno neživog u prirodi i oko nas nema. Radiestezija se bavi isključivo pronalaženjem energija (zračenja). U slučaju da su loše energije u pitanju  s njihovim otkrivanjem kao uzrokom možemo smanjiti posljedice ili preventivno djelovati.

Radiestezija nije SF

Ako je radiestezija  poznata i priznata još u drevnoj Kini kao respektirajuća metoda u primijenjenoj medicini, zašto je kod nas u današnje vrijeme na tako niskom nivou njezino poznavanje? Česta pojava je ta kad čovjek nije u stanju razumjeti prirodne pojave, sklon im je davati natprirodna svojstva. Loš glas koji prati radiesteziju je prvenstveno uzrokovan neznanjem i njezinim trpanjem u grupu neznanstvenih kategorija i vještina. Problem leži u nama, u našem mentalnom sklopu. Izreka koja najbolje govori o tome glasi da: „Istina teško prodire u um koji se tome protivi!“

Radiestezija nije SF, jer se u njoj sve događa ne izvan zakona fizike već unatoč nama poznatim zakonima fizike. Dakle ne radi se o nečemu nadzemaljskom već o nečemu što postoji u prirodi, što nas okružuje. Poznavajući radiestezijske zakone, mnoge se bolesti mogu izbjeći ili lakše izliječiti.

Članak indeksiran 05.03.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi