‘RADILI SU I NOŽEVI’ Migranti otvorili kafić, mještani ogročeni: ‘Od silne droge i alkohola izgubili su pojam i tko su’

Izvor/medij: Dnevno.hr
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Kad huškanje “urodi plodom”: Lažna vijest zatvorila “migrantski kafić” na Ilidži

U sarajevskom naselju Ilidža nekoliko migranata otvorilo je kafić koji je postao veliki sigurnosni problem za lokalno stanovništvo.

Kako piše Dnevni avaz, policija je zbog tuča i narušavanja javnog reda i mira prisiljena intervenirati nekoliko puta dnevno, a prije tri dana je jedna osoba izbodena nožem.

“Svjedoci smo svakodnevnog bahatog ponašanja od strane nepoznatnih osoba koje nemaju ni dokumente niti bilo što. Pušteni su i prepušteni sami sebi, a od silne droge i alkohola izgubili su pojam i tko su“, napisao je stanovnik Ilidže na društvenim mrežama.

Midas - Nativno Internet oglašavanje

Pobunili su se i predstavnici ilidžanskih ugostitelja, a jedan od njih, Kenan Rašinlić, javno je progovorio o ovome problemu. Za Avaz je potvrdio da su kafić otvorili migranti, ali ne ilegalno već preko treće osobe.

“Tu se pet puta dnevno događa problem i građani strahuju. Stalno se prepiru i uglavnom su iz Alžira i Maroka. U kafiću se sastaju, događaju se problemi. Vlasnik objekta ne dopušta da se unutar objekta rješavaju problemi, nego oni svi izađu vani, među građane, na ulicu i obračunavaju se. Svaki dan je tu dreka, vriska, noževi i slično“, ispričao je zgroženi Rašinlić.

Rašinlić je pohvalio rad policije, no upozorio je kako su oni nemoćni riješiti problem. Ipak, nakon apela ugostitelja napokon je reagirala i inspekcija.

No, oni su zatekli zatvorena vrata. Na ulazu u objekt dočekala ih je poruka “Zatvoreno zbog tehničkih problema”, napisana i na engleskom i arapskom jeziku. Sumnja se da su imali dojavu jer je reporter Avaza otkrio da je prije dolaska inspektora ispred objekta ’45 minuta stajao muškarac afroazijskog porijekla, koji je stalno telefonirao’.

ISKORISTILI GRAJU OKO VRO OLUJA Sirijci nedaleko od Knina švercali imigrante

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odredilo je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana dvojici sirijskih državljana (1990. i 1978. godište), koje se sumnjiči da su kod Knina, za novčanu naknadu prevezli imigrante preko granice i nastavili ih voziti dalje do Slovenije. “Osnovano se sumnja da su 5. kolovoza 2020. u mjestu u blizini Knina, … Nastavi čitatiISKORISTILI GRAJU OKO VRO OLUJA Sirijci nedaleko od Knina švercali imigrante

Dnevno.hr

Članak indeksiran 27. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me