Raskrinkavanje.ba

Argumenti → Radojičić ubjedljivo pobjeđuje Stanivukovića

05.08.2020
Tekst članka

Igor Radojičić bi, sa preko 20 odsto glasova prednosti pobijedio Draška Stanivukovića u trci za gradonačelnika Banjaluke, da se danas održavaju izbori.

Portal BUKA je u posjedu istraživanja o rejtingu kandidata za gradonačelnika Banjaluke, kao i trenutnoj podršci građana političkim partijama u najvećem gradu RS. Ovo istraživanje je nedavno radila agencija Ipsos Public Affairs.

Rezultati ovog istraživanja kažu da između već predstavljenih kandidata Igora Radojičića i Draška Stanivukovića građani bi veću podršku dali sadašnjem gradonačelniku. Tako bi Radojičić na izborima dobio 54,3 odsto glasova, dok bi Stanivuković imao podršku 32,7 odsto birača.

Foto: BUKA

Ako se u obzir uzmu samo opredeljeni građani, oko tri petine prednost daje Igoru Radojičiću u direktnom duelu sa Stanivukovićem.

Foto: BUKA

Prema podacima ovog istraživanja, iako je PDP, kao i većina opozicije odlučila da podrži Draška Stanivukovića za jedinstvenog kandidata za gradonačelnika, Jelena Trivić, koja je bila druga opcija PDP-a za poziciju gradonačelnika, bi dobila čak i nešto više glasova od Stanivukovića. Ona bi na osnovu ovog istraživanja imala podršku 33,5 odsto birača.

Što se tiče rejtinga političkih stranaka najveću podršku ima SNSD za koji bi glasalo 23,1 odsto građana. Slijedi ih PDP sa podrškom od 16,5 odsto, dok je na trećem mjestu SDS sa 10,7 odsto. Ujedinjena Srpska u Banjaluci bi mogla osvojiti 4,9 odsto glasova, a preko 3 postotka se predviđa još Građanskom frontu „Poligraf“, Socijalističkoj partiji i DNS-u.

Foto: BUKA

Članak indeksiran 15.08.2020. Zadnji put osvježen 15.08.2020.

Ocijenjeno u analizi