Raskrinkavanje.ba

072 Info → Ramazanski poklon: Ronaldo donirao 1,5 miliona eura za djecu Palestine

18.05.2019
Tekst članka

Prema pisanju brojnih medija, prva zvijezda Juventusa i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo odlučio je za vrijeme ramazana donirati 1,5 miliona eura za siročad u Pojasu Gaze, gdje je najugorženiji upravo palestinski živalj i najmlađi naraštaji, koji odrastaju u teškim uvjetima.

Uslijed blokada i teškoća u dostavljanju hrane i osnovnih životnih namirnica ka Palestini, nestašica istih je svakodnevni problem, a pomoć kakvu je uputio Ronaldo pomoći će da se, makar malo, ublaži težak položaj najugroženije populacije u Palestini.

Ovo Ronaldu nije prvi put da pomaže djeci Palestine. Podsjetimo 2012. godine Portugalac je svoju “Zlatnu kopačku” prodao na aukciji, a sredstva od prodaje (1,5 miliona eura) preusmjerio za izgradnju i renoviranje palestinskih škola. 

 

Također, na kvalifikacionoj utakmici za Mundijal, Ronaldo je odbio razmijeniti dres s reprezentativcem Izraela.

CRISTIANO RONALDO DONATE $1.5M TO PALESTINE GAZA. BEHIND EVERY SUCCESSFUL PERSON, CHECK OUT WHERE HE PAYS HIS HOMAGE. YOU CAN'T REACH OUT TO LIVES IN NEED ESPECIALLY #ORPHANS & REMAIN THE SAME. YOU MIGHT NOT HAVE MILLIONS TO CHANGE LIVES, BUT A TOKEN CAN PUT SMILES ON THEIR FACES PIC.TWITTER.COM/OWYPRSFJ5M

— ONWADAN'S CHARITY FOUNDATION (@ONWA_DAN) MAY 16, 2019
Članak indeksiran 21.05.2019. Zadnji put osvježen 21.05.2019.

Ocijenjeno u analizi