Raskrinkavanje.ba

Zabava extra → RAMAZANSKI POKLON: RONALDO DONIRAO 1,5 MILIONA EURA ZA DJECU PALESTINE

18.05.2019
Tekst članka

Prema pisanju brojnih medija, prva zvijezda Juventusa i portugalske reprezentacije Kristijano Ronaldo (Cristiano) odlučio je za vrijeme ramazana donirati 1,5 miliona eura za siročad u Pojasu Gaze, gdje je najugorženiji upravo palestinski živalj i najmlađi naraštaji, koji odrastaju u teškim uvjetima.

Uslijed blokada i teškoća u dostavljanju hrane i osnovnih životnih namirnica ka Palestini, nestašica istih je svakodnevni problem, a pomoć kakvu je uputio Ronaldo pomoći će da se, makar malo, ublaži težak položaj najugroženije populacije u Palestini.

Ovo Ronaldu nije prvi put da pomaže djeci Palestine. Podsjetimo 2012. godine Portugalac je svoju “Zlatnu kopačku” prodao na aukciji, a sredstva od prodaje (1,5 miliona eura) preusmjerio za izgradnju i renoviranje palestinskih škola.

 

Također, na kvalifikacionoj utakmici za Mundijal, Ronaldo je odbio razmijeniti dres s reprezentativcem Izraela.

Cristiano Ronaldo donate $1.5m to Palestine Gaza. Behind every successful person, check out where he pays his homage. You can't reach out to lives in need especially #Orphans & remain the same. You might not have millions to change lives, but a token can put smiles on their faces pic.twitter.com/OWyPRsFJ5M

— ONWADAN'S CHARITY FOUNDATION (@onwa_dan) May 16, 2019

 

 

IZVORAvaz.ba

Članak indeksiran 21.05.2019. Zadnji put osvježen 21.05.2019.

Ocijenjeno u analizi