Raskrinkavanje.ba

Logično → Rat farmera u Nizozemskoj – zapaljen online supermarket Billa Gatesa!

12.07.2022
Tekst članka

Dužnosnici u Nizozemskoj istražuju veliki požar koji je ovog vikenda zahvatio supermarket s internetskom dostavom povezan s Microsoftovim milijarderom Billom Gatesom. Radi se o lancu dućana koji prodaje alternativnu hranu bezmesnih proteina. Lanac se nalazi u vlasništvu brata Nizozemske ministrice poljoprivrede Christianne van der Wal-Zeggelink – upravo one osobe koja je zabranila farmerima da uzgajaju meso(!)

Požar je izbio u trgovini zvanoj Picnic, u gradu Almelo na istoku Nizozemske u nedjelju kasno navečer (10. srpnja) i još uvijek je bjesnio u ranim jutarnjim satima ponedjeljka, navodi se u odjeljku na engleskom jeziku novinske web stranice Netherlands Posts.

Kako je izvijestio ugledni nizozemski financijski časopis Quote u rujnu prošle godine, posao je prikupio 600 milijuna eura (približno 604 milijuna dolara) u investicijskoj rundi, pri čemu je lavovski udio došao iz zaklade Bill & Melinda Gates Foundation.

Vijest o povezanosti Gatesovih sa supermarketom koji je izgorio u plamenu potaknula je teorije zavjere na internetu da je trgovina bila meta piromana. Neki farmeri, koji su nedavno organizirali prosvjede u Nizozemskoj, navodno sumnjičavo gledaju na Gatesa – gorljivog ekologa koji je najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Americi, s više od 270.000 hektara diljem SAD-a.

Na Twitteru i desničarskim blogovima neki su tvrdili da je požar u nizozemskom supermarketu bio napad u znak odmazde protiv Billa Gatesa, koji je optužen za promicanje klimatskih zakona diljem svijeta za koje neki tvrde da će naštetiti poljoprivrednoj industriji.

Dakle, da ponovimo još jednom, ako ne shvaćate o čemu se radi. Brat ministrice poljoprivrede ima veliki lanac online supermarketa koji prodaju alternativne bezmesne proteine, a njegova sestra ministrica agrikulture, zabranjuju farmerima da proizvode meso, tj. moraju drastično smanjiti proizvodnju. To se radi pod krinkom smanjenja zagađenja nitrogenom (gnojivom) a najveći ulagač u taj lanac supermarketa je Bill Gates, koji tvrdi da se svi moramo odreći mesa. Nizozemska je inače drugi najveći svjetski izvoznik poljoprivrednih proizvoda (iza SAD-a) i uništenje njihove poljoprivrede gotovo sigurno će značiti glad u svijetu. I to se radi upravo u trenutku dok su Ukrajina i Rusija (dvije najveće svjetske žitnice) u ratu i pod sankcijama. I dok je Bill Gates upravo postao najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta na svijetu.

Članak indeksiran 27.07.2022. Zadnji put osvježen 27.07.2022.

Ocijenjeno u analizi