RATKO GLEDAO KAKO GA KREČE: Darko Mladić se čuo sa ocem, otkrio kako je reagovao kada je video uništen mural u Beogradu

Izvor/medij: Crni bombarder
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Izmišljena izjava Darka Mladića

-

Pre više od šest meseci na jednoj beogradskoj zgradi u Njegoševoj ulici osvanuo je grafit posvećen Ratku Mladiću, međutim, u žižu interesovanja dospeo je tek ove nedelje.

Sve je počelo u utorak po podne kada je nevladina organizacija "Inicijativa mladih za ljudska prava" zakazala uklanjanje grafita posvećenog Mladiću, ali je policija taj skup zabranila. Međutim, pored aktivista koji su želeli da unište mural, tamo se pojavilo i dvadesetak desničara koji su želeli da mural odbrane. Beogradska policija je u utorak kasno uveče saopštila da je ukupno privedeno šestoro ljudi zbog narušavanja javnog reda i mira.

UNIŠTEN MURAL RATKA MLADIĆA

01:10

UNIŠTEN MURAL RATKA MLADIĆA

 

Među uhapšenima su bile i aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović zato što su jajima gađale mural, ali su puštene posle nekoliko sati. Grupa aktivista i građana okupila se potom u centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića na skupu podrške, odakle su se svi uputili na Vračar.

Dan kasnije na mural je bačena kofa puna kreča, a istog popodneva okupila se grupa mladića koja je očistila mural.

O situaciji koja se danima dešava u prestonici zbog jednog grafita, za Alo! je govorio i Darko Mladić, sin srpskog generala, koji je istakao da ga je otac zvao iz zatvora u Holandiji i pitao šta se to dešava u Beogradu.

- Baš jutros sam s njim razgovarao na tu temu. Pitao me je šta se to dešava. On od srpskih kanala tamo ima RTS, pa je video da se nešto zbiva zbog nekog grafita koji ima veze sa njim. Ja sam mu ispričao šta se sve dešava. Ali nije ništa komentarisao o tome - započeo je Darko.

Kako je rekao, očigledno da je reč o performansu grupe nevladinih organizacija i nekih minornih stranaka iz Srbije, koji je dirigovan sa strane, naručen da bi se neki strani ciljevi lakše realizovali.

- Meni se čini da je to jedan indukovan događaj. Ne bih isključio mogućnost da se ovakve aktivnosti finansiraju iz Sarajeva, od strane SDA, zato što im je potrebna eskalacija situacije i destabilizacija zbog svojih neuspešnih politika u BiH. Svakako je reč o nekome ko ima interese usmerene protiv Srbije i Republike Srpske, da bi nas prikazali kao fašiste, njih kao antifašiste. A prikazati Ratka kao fašistu je smešno, isto je kao da žrtve Holokausta predstavite tako - rekao je Darko.

2787515_whatsapp-image-20211110-at-4.25.34-pm_ff.jpg

1 / 7 FOTO: STEFAN STOJANOVIĆ

2787513_whatsapp-image-20211110-at-4.25.35-pm-1_sq-s.jpg2787511_whatsapp-image-20211110-at-4.25.35-pm_sq-s.jpg2787503_whatsapp-image-20211110-at-4.25.33-pm-2_sq-s.jpg2787507_whatsapp-image-20211110-at-4.25.34-pm-1_sq-s.jpg

Članak indeksiran 22. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me