RAZDVOJENI U PORODILIŠTU, ALI ŽIVOT DOKAZAO DA SU BRAĆA: Sličnost Siniše Mihajlovića i slavnog holandskog stručnjaka je NEVJEROVATNA!

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Dva brata rođena...

Nekadašnji holandski fudbaler Jack De Gier pljunuti je Siniša Mihajlović, a o njihovoj sličnosti dosta se raspredalo.

Holanđanin koji je slavu stekao igrajući u Holandiji i Belgiji stariji je od Siniše svega godinu dana, a kako su u mladosti obojica nosili identične frizure mnogi su za njih govorili da su braća koja su razdvojena u porodilištu. 
 

 

Bivši selektor Srbije i sadašnji trener Bolonje nema blizanca, ali fizička sličnost koju je u tom preiodu imao sa Holanđaninom Jackom de Gierom je zaprepašćujuća! Neki su otišli toliko daleko da su izmislili "genetsko istraživanje" koje je pokazalo da su njih dvojica zapravo - braća!

 To je otišlo toliko daleko da se jednom prilikom Siniša fotografisao sa Jackom i tu fotografiju pokazao svojim roditeljima. Tada je, navodno, njegova majka ispričala tužnu priču kako je Siniša zapravo imao brata blizanca, koji je navodno umro pri porođaju.

  Da priča bude što sočnija, pisalo se da je Siniša stalno pokušavao da sa Jackom dogovori da urade 'genetski test'. Holanđanin je odbijao ali je na nagovor zajedničkih prijatelja ipak pristao. Rezultati su bili poražavajući. Siniša i Jack ne samo da su rod, već su rođena braća! To je bio vrhunac izmišljene priče koja je dobro zabavila sve koji poznaju Sinišu i Jacka.

De Gier se, za razliku od Mihajlovića, nije previše proslavio. Tokom karijere igrao je uglavnom u Holandiji (Den Boš, Kambur, Go ahed, Vilem, NEK, Tvente) uz izlete u Lirs (Belgija) i Danfermlajn (Škotska).

 Igrao je dugo, od 1988. do 2003. godine, a ostao je poznat po tome što je bio strijelac posljednjeg gola na starom stadionu Ajaksa, 28. aprila 1996. Igračku karijeru zamijenio je trenerskom. Bio je asistent u Vejrdenu, NEK-u, trener u Almer sitiju, a trenutno je šef stručnog štaba NEK-a.

Članak indeksiran 06. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me