Roditelji ovo daju djeci iako znaju da ih to ubija – ovo je najotrovnija namirnica na svijetu

Izvor/medij: 24 Balkan info
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Mediji ponovo zastrašuju: Čips nije "najotrovniji proizvod"

Roditelji još uvijek ne shvataj ozbiljnost situacije . Svjetski poznati mediji koji se bave ishranom i zdravim životom su napravili haos kada su izjavili da je najgora namirnica koju možemo da pojedemo čips. .Ljudi danas konzumiraju ovu otrovnu hranu u velikim količinam . Takav odnos prema hrani je uzrok velikog broja bolesti današnjice. Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da su njeni najveći konzumenti djeca .

Ne bi to bilo ništa alarmantno da tu namirnicu ne konzumiraju milijarde ljudi, i to u abnormalnim količinama. Svi mi znamo da je čips nezdrav, ali da je toliko toksičan da se apsolutno treba isključiti iz svakodnevne ishrane, to nikome nije jasno.

Da jeste,  čovječanstvo bi prestalo sa konzumiranjem ove kancerogene namirnice. U prvoj fazi proizvodnje ulaze sastojci poput riže, pšenice, kukuruza i krompirnih pahuljica koje se miješaju  kako bi se dobilo tijesto, koje se onda oblikuje u kalupima, nakon čega se prži u kipućem ulju i prosušuje.

U zadnjoj fazi čipsu se dodaju pojačivači ukusa, koji su toksični. Iako su svi sastojci za smjesu od koje se pravi čips genetski modifikovani, zato što su jeftiniji i dostupniji.

Članak indeksiran 06. 02. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me