Raskrinkavanje.ba

SOP → Ronaldo oduševio muslimane širom svijeta: Ovo mu nikad neće zaboraviti!

27.11.2019
Tekst članka

Cristiano Ronaldo itekako je poznat po svom humanitarnom ponašanju i ljubaznosti prema djeci Sirije i Gaze. Sada je odlučio učiniti nešto i konkretno, donirao je popriličnu svotu novca žrtvama višegodišnjih ratova u Palestini, gdje izraelski doseljenici zatoče muslimane iz svojih matičnih gradova i tjeraju ih da skapavaju od gladi.

 

Ronaldo nije iznimka što su mnoge druge poznate ličnosti poput Angeline Jolie također bile viđene kako pomažu djeci u Siriji, čak je išla komunicirati s njima, a također je usvojila i mnoge izdatke za siročad.

Tijekom 2017. objavljeno je da je CR7 donirao svoju Zlatnu loptu djeci Gaze, ali sada je istina utvrđena i sada je bilo jasno da donacija nije za djecu Gaze, već za djecu iz Sirije dok su postavljali slike uz karton u njihove ruke i zahvalivši Ronaldu CR7 na njegovoj donaciji, cijena Zlatne lopte bila je oko 1,5 do 2 miliona eura.

Još 2012., Cristiano Ronaldo prodao je svoju Zlatnu loptu. Razlog je bio taj što je želio prikupiti novac za neku palestinsku djecu koja su u to vrijeme bila u potrebi u Gazi.

 

Uspio je prikupiti nevjerovatnu svotu od 1,5 miliona eura prodajući čizmu na aukciji i donirao sva sredstva školama u Gazi.

Nakon što je to učinio, svi ljudi na svijetu hvalili su ga jer je to zaista bio vrlo dobar povod. Čovjek doista ima zlatno srce.

Sport

Članak indeksiran 20.12.2019. Zadnji put osvježen 20.12.2019.

Ocijenjeno u analizi