„Ronaldo pretvara svoje hotele u bolnice i pomaže zaraženima od virusa korona”: Lažna vest o Kristijanu se proširila svetom

Izvor/medij: Novosti
Ocjena: Greška Demantirano

Vest koju je prvobitno prenela "Marka" se ispostavila kao lažna. Portugalski novinari su to i potvrdili

„Kristijano Ronaldo je odlučio da transformiše svoje hotele u Portugaliji u bolnice kako bi pomogao u lečenju ljudi obolelih od virusa korona, uz to će on snositi sve finansijske troškove”.

Ta rečenica je kao bomba odjeknula u svetu sporta, a našla se u uglednom španskom listu “Marki”. Preneli su je mnogi svetski mediji, proširila se na društvenim mrežama. Međutim, ispostavilo se da je lažna vest.

Mnogima je odmah bilo čudno što najveći portugalski mediji ne objavljuju ništa o tome, jer nije mala stvar u pitanju. Za to vreme je “Marka” iz prvobitnog teksta izbrisala spornu informaciju, ažurirala tekst sa drugim stvarima i potom obrisala i sporni tvit kao da se ništa nije dogodilo.

Za to vreme su mnogi nastavili da dele tu informaciju po društvenim mrežama, da bi se potom oglasili i brojni portugalski novinari i još jednom potvrdili da je vest lažna. Navijači traže izvinjenje od španskog lista zbog iznošenja neistine, za sada ga nisu dobili.

 

Članak indeksiran 16. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me