Ruše i pale po BiH: Migranti izazvali velike požare

Izvor/medij: HIP
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Facebook stranice sa nazivima institucija kao “izvori” za medije

Migranti su jučer na području Velike Kladuše izazvali velike požare u dva napuštena objekta, što nije rijetka pojava u ovom gradu na krajnjem sjeverozapadu BiH, potvrdili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije.

“To su incidenti u kojima je došlo do paljenja smeća i guma. Vatrogasci su brzo reagovali i ugasili požare, tako da objekti nisu u potpunosti izgorjeli. Oni inače pale vatru u napuštenim objektima i halama, tako da se često dešavaju takvi incidenti”, kazali su iz MUP-a USŽ za Klix.ba.

Društvenim mrežama kruže i fotografije jučerašnjih požara koje su završile na Facebooku putem stranice Graničnog prijelaza Maljevac. Objekti u kojima su migrati izazvali požare navodno su Lovački dom Glinica i Agrokomerc.

“Imamo potrebu ukazati na problem u Velikoj Kladuši koji u posljednjih nekoliko tjedana ima trostruko više izbjeglica. Vjerojatno se na ovome neće zaustaviti, vjerojatno će jednog dana početi paliti obiteljske kuće u kojima žive naši sugrađani. Ovom prilikom pozivamo institucije BiH da hitno rješavaju pitanje migranata na prostoru Unsko-sanske županije i da tu bagru love i deportiraju izvan BiH”, napisali su na GP Maljevac.

 

 

MIGRANTI SU JUČER ZAPALILI DVA OBJEKTA NA PROSTORU VELIKE KLADUŠE.PRVI OBJEKAT JE LOVAČKI DOM GLINICA, VELIKA KLADUŠA…

POSTED BY GRANIČNI PRIJELAZ MALJEVAC ON PONEDJELJAK, 18. MAY 2020.

Članak indeksiran 23. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me