Rusi pretukli migrante koji su napadali djevojke – 18 ih završilo u bolnici

Izvor/medij: Max portal
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Od lažne prijave do "tumačenja genetskog koda": Obračun sa migrantima koji se nikada nije desio

Migranti sa Bliskog istoka koji su izašli u jedan popularan klub u Murmansku, na sjeveru Rusije, blizu Norveške granice, počeli su uznemiravati mlade Ruskinje i shvatili da nisu u Njemačkoj, nego u Rusiji.

Iako iz policijski daju šture izjave, komentari na društvenim mrežama bruje o incidentu. Ruski muškarci drugačiji od onih u Europi, ai policija je drugačija.

Do problema je došlo kada je Norveška izbacila 50 muškaraca s Bliskog istoka zbog “lošeg ponašanja” i vratili ih u Rusiju, kroz koju su prošli do “zemlje meda i mlijeka”. Kada su se vratili u Rusiju muškarci su odlučili zabaviti se u lokalnoj diskoteci “Gandvik” i, zaboravljajući gdje su, počeli napadati Ruskinje.

Stane [email protected]

Migrants in Murmansk go too far with Russian girls: Some in hospital, some in jail http://fb.me/4FjwXwz5O 

09:24 - 5. velj 2016.

Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti

 

Prema komentarima na društvenim mrežama, migranti su pokušali  pobjeći, ali su Rusi ih pronašli i očitali im lekciju. Da nije došao veliki broj policajaca na lice mjesta stvari su mogle završiti tragično, prenosi “ThisisEngland”.

Da stvar bude još gora po migrante, policajci koji su stigli na lice mjesta nisu pokazali ništa veću toleranciju prema njihovom ponašanju. Iako su savjetovali lokalne Ruse da ne linčuju napsnike i oni su se tiho pridružili ovoj “edukaciji”, prenosi “News.li”.

“Dobrodošli u Rusiju. Oduševljeni smo što imamo posjetioce, ali ne smijete da zaboravite – vi ste ovdje gosti”, rekao je jedan od  sudionika incidenta.

Kao rezultat incidenta, 18 muškaraca je završilo u bolnici, 33 u pritvoru.

MP/Foto:Ilustracija AFP/Getty Images

Članak indeksiran 22. 02. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me