RUSI SPREMILI "SATANU 2" Velika Britanija će biti zbrisana sa mape! (VIDEO)

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Probno testiranje rakete Sarmat II i medijske manipulacije

Raketa "Satana 2", teška je 208 tona, a Rusija tvrdi da može da dostigne brzinu od skoro 16.000 milja na sat. Ruska državna televizija zapretila otvoreno je zapretila Velikoj Britaniji ovim naoružanjem.

Kremlj je upozorio Veliku Britaniju da će gađati vojne lokacije u toj zemlji zbog britanske podrške Ukrajini. Ova pretnja posledica je govora britanskog ministra oružanih snaga Džejmsa Hepija koji je rekao da Velika Britanija podržava ukrajinske vazdušne udare na rusku infrastrukturu. Dodao je da bi bilo "potpuno legitimno" da se britansko oružje koristi u takvim napadima.

Ruska državna televizija zapretila je da će "Velika Britanija biti zbrisana sa mape" novom interkontinentalnom balističkom raketom Sarmat (Satana 2).

 

"Kako se ispostavilo, jedan Sarmat znači minus jedna Velika Britanija", rekao je ruski TV voditelj Vladimir Solovjov.

Šef ruske svemirske agencije Dmitrij Rogozin, blizak Putinov saveznik, rekao je Solovjovu "da ćemo imati 46 borbenih kompleksa strateškog naoružanja Sarmat (Satana-2)".

 

Novi datum testiranja za Sarmat trebalo bi da bude odlučen ove nedelje.

"Ovo je veliki, značajan događaj u razvoju naprednih sistema naoružanja ruske vojske. Novi kompleks ima najviše karakteristike performansi i može da probije svu modernu protivraketnu odbranu. Ne postoji ništa slično na svetu, i neće biti još dugo. Ovo zaista jedinstveno oružje će jačati borbeni potencijal naših oružanih snaga. To će pouzdano zaštititi Rusiju od spoljnih pretnji i primorati one koji pokušavaju da ugroze našu zemlju u žaru pomahnitale agresivne retorike", rekao je Putin posle prošlonedeljnog testiranja.

Peskov demantuje da Moskva ucenjuje isporukama gasa - Alo.rs

Raketa "Satana 2", teška je 208 tona, a Rusija tvrdi da može da dostigne brzinu od skoro 16.000 milja na sat (25.750 kilometara). Putin je ovu raketu svrstava među "nepobedive", a među njima su i hipersonične rakete Kinžal i Avangard.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

Članak indeksiran 15. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me