Raskrinkavanje.ba

Vostok → Руска амбасада у БиХ: Денацификација - јер су САД биле те које су подстицале неонацистичку тактику и стратегију бандероваца из Кијева

28.02.2022
Tekst članka

Саопштење амбасаде Русије у БиХ:


На страници амбасаде САД-а у Сарајеву на друштвеној мрежи Инстаграм објављен је патетични “документарац” у којем се наводи да су руски представници “лагали” о одсуству намјере да изврше “инвазију” на Украјину.

Али, као и обично, лажу сами Американци. Јер нема „инвазије“. Умјесто тога постоји специјална војна операција ради демилитаризације и денацификације украјинског режима.

Демилитаризација – јер су управо Сједињене Америчке Државе биле оне које су стајале иза пумпања криминалне банде оружјем, којим се варварски уништавало цивилно становништво Доњецка и Луганска, укључујући и дјецу.

Управо су Сједињене Америчке Државе натрпале Украјину биолабораторијама, које су – врло могуће – кориштене за проучавање метода за уништавање руског народа на генетском нивоу.

Денацификација – јер су Сједињене Америчке Државе биле те које су подстицале неонацистичку тактику и стратегију бандероваца из Кијева, суштински су спрјечавале Украјину, као странку Споразума из Минска, да испуни своје обавезе.

САД су вјерне својој лицемјерној политици и у Босни и Херцеговини. Управо Вашингтон је тај који заправо омета дијалог унутар БиХ, поставља конститутивне народе једне против других и противи се укидању анахроног вањског протектората који представља Уред високог представника. У исто вријеме он такву Босну и Херцеговину “пажљиво” гура у Европску унију како би је – попут Косова – искористио као “фитиљ” против свог геополитичког противника односно ЕУ. То је истина, иако у свјетлу тренутне имагинарне солидарности између Америке и Европе „по украјинском случају“, таква изјава може изгледати претјерано. Али доћи ће тренутак истине.

САД нису „доказани пријатељ“, већ искусни предатор, који ће, иначе, без оклијевања препустити своје савезнике својој судбини ако му се приклијешти реп. Примјери су у овом случају сувишни.

Чак и саму скраћеницу УСА неки Американци дешифрују као Унитед Статес оф Анxиетy, Сједињене Државе анксиозности. Управо је анксиозност, а ми бисмо додали и лаж, оно што Сједињене Државе доносе цијелом свијету.

Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Članak indeksiran 09.03.2022. Zadnji put osvježen 09.03.2022.

Ocijenjeno u analizi