Ruska travarka Nestorovna: Poštujte 8 jednostavnih pravila i spriječite razvoj MALIGNIH BOLESTI

Izvor/medij: Info Bijeljina
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: Viralni "savjeti sibirske travarke" ne temelje se ni na kakvim dokazima

Čuvena ruska travarka, biolog i fitoterapeut sa Urala, Lidija Nestorovna Surina otkriva tajne dugovečnosti i dobrog zdravlja.

Najbolja ruska fitoterapeutkinja Lidija Nestorovna Surina, koja je rođena davne 1931. godine na jugozapadnim obroncima Sibira tvrdi da u životu nikada nije popila nijedan lijek. Umjesto lekova, Nestorovna Surina tvrdi da su glog, kamilica, neven i bijeli luk bolji od svakog sintetičkog vitamina za očuvanje zdravlja i prevenciju virusa.

 

Život posvećen proučavanju biljaka

Lidija Nestorovna Surina, slavni ruski biolog, fitoterapeut i travar odrasla je u porodici doktora i naučnika, a svoj život je posvetila proučavanju ljekovitog bilja. Ova čuvena travarka još 2008. godine je proglašena za najbolju iscjeliteljku u Rusiji, a više od 40 godina posvetila je izučavanje ljekovitog bilja i receptima za zdrav organizam.

- Voljela bih kada bi mlade generacije shvatile vrijednost biljaka koje nam rastu pod nogama. Svaki dan jedite glog, neven, kamilicu i bijeli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin ili doktor. Pijte čaj od kore vrbe i unijećete gotovo sve vitamine, a umjesto obične soli koristite morsku so i nerafinisana biljna ulja - samo su neki od njenih mnogobrojnih savjeta.

 

Kako tvrdi ova znamenita Ruskinja, hranu treba posmatrati kao lijek.

 

Osam zlatnih savjeta za zdrav život

 

1. Danas se više razboljevamo, jer jedemo puno uvozne hrane. U redu je jesti uvoznu hranu, ali maksimalno 10 posto od ukupno unesene hrane u naš organizam. Kada jedete puno hrane koja nije iz vašeg podneblja, onda se nećete moći prilagoditi uslovima mjesta u kojem živite. To je osnovni zakon prirode. 

 

2. Najveći dio hrane koju danas svakodnevno jedemo je smeće: gazirana pića, žvake… U njima je glavni sastojak aspartam (zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće se bogati. Komplikacije koje donosi aspartam: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bol u stomaku, mutan vid, uzbuđenje, nestabilan hod, oštećenje zglobova, debljinu itd. Zapitajte se šta dajete svom djetetu kada mu dozvolite da popije čašu gaziranog soka - "bez šećera"! Aspartam su izmislili Amerikanci kako biste se ‘navukli’ na te proizvode. Što ga više uzimate, to ga više želite, a on je uzrok mnogih komplikacija. Ako majke koriste te proizvode tokom trudnoće, inteligencija deteta će se smanjiti za petnaest posto. 
 

3. Počeli smo da konzumiramo i previše bijelog hleba, iako dobro znamo da on sadrži mnogo manje hranjivih materija od raži. Znate li kada su naši preci jeli bijeli hleb? Samo nedjeljom i za praznike! Ostalo vrijeme se jeo hljeb od cijelog zrna. 

 

4. Moja preporuka je da se deci u vrtiću mesec dana daje kaša od ovsa s domaćim mlekom, kojom ćemo im pročistiti pluća. Drugog mjeseca treba da im se daje ovas kuvan na vodi, kojim ćemo im očistiti jetru. A zatim bi još tri nedelje trebalo produžiti sa davanjem ovsa!

 

5. Otac mi je kao djetetu davao piće kojim me je liječio od alergije: tri nedjelje sam svaki dan pila pola čaše mlijeka, u koju bi ukapao 3 kapi joda. Sam Napoleon je vojnicima davao jod, znajući da nedostatak istog razvija demenciju. Nedostatak joda uzrok je brojnih problema, razdražljivosti, depresije, zaboravnosti, slabe memorije, čestih glavobolja i prehlade, infektivnih bolesti.

 

6. Šta mačke i psi jedu u proljeće? Pirevinu. Neki je jedu, pa poslije povraćaju, što znači da se čiste od toksina. Pirevina je najvažnija ljekovita biljka. Ona sadrži silicijum, a silicijum zadržava kalcijum, što znači da se štitimo od artritisa, artroze, gastritisa itd. Uzmite gomilu mlade pirevine i kuvajte 10 minuta. Prospite tu vodu pa pirevinu kuvajte u supi. To je pravi lijek za starce. Kalcijum u tabletama ne može pomoći starim ljudima.

 

7. Oni koji imaju čir obavezno treba da uzimaju 1 list bokvice svaki dan.

 

8. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i bijeli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin.

Članak indeksiran 27. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me