Raskrinkavanje.ba

Kurir → RUSKA VOJSKA ZAUZELA KANCELARIJU ZELENSKOG U HERSONU: Sa predstavnišva predsednika Ukrajine na Krimu skinuta i zastava!

28.03.2022
Tekst članka

Ruska vojska zauzela je „filijalu” kancelarije predsednika Ukrajine.

Prema dostupnim podacima, ruska vojska je preuzela kontrolu nad predstavništvom predsednika Ukrajine na Krimu. Posle pripajanja Krima Rusiji, u Hersonu se pojavila takva kacelarija, piše ruski portal Delta.ru.

Na zvaničnim stranicama društvenih mreža ovog resora pojavio se izveštaj da je ruska vojska već uklonila ukrajinsku zastavu sa upravne zgrade. Sada je vojska pribavila svu dokumentaciju koja je ostala u kancelarijama zgrade.

Podsetimo, ruska vojska kontroliše Herson. Trenutno je u gradu organizovana humanitarna pomoć za lokalno stanovništvo. Situacija u gradu, nakon ulaska ruske vojske, ostaje mirna, uprkos tome što grad periodično pokušava da organizuje provokacije.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl [email protected]

Kurir.rs/Delta.ru

Članak indeksiran 08.04.2022. Zadnji put osvježen 08.04.2022.

Ocijenjeno u analizi