Raskrinkavanje.ba

Oslobođenje → Ruske konstrukcije / SAD nije dokazani prijatelj, pripremaju "ukrajinski scenarij" u Bosni i Hercegovini?

27.02.2022
Tekst članka

Upravo su Sjedinjene Američke Države natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su - vrlo moguće - korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou, navode iz ruske ambasade u BiH

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini oglasila se danas saopćenjem na svojoj zvaničnoj Facebook stranicu u kojoj su žestoko napali svoje američke kolege.

Oni su ambasadu SAD-a i Christiana Schmidta, indirektno, optužili da u Bosni i Hercegovini pripremaju "ukrajinski scenarij". 

Dodaju kako Sjedinjene Američke Države "nisu dokazani prijatelj, već iskusni predator".

Njihovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

- Na stranici ambasade SAD-a u Sarajevu na društvenoj mreži Instagram objavljen je patetični “dokumentarac” u kojem se navodi da su ruski predstavnici “lagali” o odsustvu namjere da izvrše “invaziju” na Ukrajinu.

5958108

Video

Ministar odbrane BiH objasnio da li je u našoj zemlji moguć ukrajinski scenarijPročitaj više

VIJESTI 04/03/2022 u 20:04 h

5948990

BiH nije isključena iz geostrateškog interesa Rusije / Pojedinci očekuju aktiviranje obavještajaca i izazivanje destabilizacije - Političari ne smiju podleći pritiskuPročitaj više

BIH 03/03/2022 u 17:04 h

Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema „invazije“. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima.

Demilitarizacija - jer su upravo Sjedinjene Američke Države bile one koje su stajale iza pumpanja kriminalne bande oružjem, kojim se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući i djecu.

Upravo su Sjedinjene Američke Države natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su - vrlo moguće - korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou.

Denacifikacija - jer su Sjedinjene Američke Države bile one koje su podsticale neonacističku taktiku i strategiju banderovaca iz Kijeva, suštinski su sprječavale Ukrajinu, kao stranku Sporazuma iz Minska, da ispuni svoje obaveze.

 

SAD su vjerne svojoj licemjernoj politici i u Bosni i Hercegovini. Upravo Washington je taj koji zapravo ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anahronog vanjskog protektorata koji predstavlja Ured visokog predstavnika. U isto vrijeme on takvu Bosnu i Hercegovinu “pažljivo” gura u Evropsku uniju kako bi je - poput Kosova - iskoristio kao “fitilj” protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Evrope „po ukrajinskom slučaju“, takva izjava može izgledati pretjerano. Ali doći će trenutak istine.

SAD nisu „dokazani prijatelj“, već iskusni predator, koji će, inače, bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike svojoj sudbini ako mu se prikliješti rep. Primjeri su u ovom slučaju suvišni.

Čak i samu skraćenicu USA neki Amerikanci dešifruju kao United States of Anxiety, Sjedinjene Države anksioznosti. Upravo je anksioznost, a mi bismo dodali i laž, ono što Sjedinjene Države donose cijelom svijetu.

Članak indeksiran 10.03.2022. Zadnji put osvježen 10.03.2022.

Ocijenjeno u analizi