Raskrinkavanje.ba

RTRS → Ruski analitičar: Britanci donose virus u Kinu

14.02.2020
Tekst članka

Popularni ruski strateški analitičar, koordinator Analitičkog udruženja ODKB prof. Igor Panarin, dr. Sc., Tvrdi da je britansku epidemiju koronarnog virusa organizirala Kina.

Štoviše, Panarin tvrdi da potječe iz poznate laboratorija za kemijsko i biološko oružje u Salisburyju.

Prema njegovim riječima, riječ je o hibridnoj ratnoj operaciji, čiji je cilj postizanje sljedećeg uz pomoć corona virusa, totalne anti-kineske propagande i ekonomskih sankcija:

1. Djelomični raspad Kine (povratak Hong Konga u Britaniju);

2. Promjena u kineskoj unutarnjoj i vanjskoj politici i uklanjanje Si Jinpinga kao trenutnog premijera, koji se smatra vođom prozapadne liberalne skupine;

3. Uspostavljanje strane ideološke i financijsko-ekonomske kontrole nad Kinom;

4. Pogoršanje odnosa Kine i Rusije; i

5. Likvidacija Šangajske organizacije za suradnju.

Prema Panarinu, uslijedio je britanski državni udar dok je Si pokazao oklijevanje u gašenju nemira u Hong Kongu. Na to su potaknuli "gorljivi ljudi Londona", koji Panarina zovu Trećom Kartaginom.

Intenzitet epidemije stotinu je puta veći u Wuhanu nego u drugim gradovima i područjima, što, prema Panarinu, također potvrđuje da se epidemija umjetno pokreće.

U prosincu 2019. prethodno regrutovani britanski agenti pokrenuli su akciju bioterorizma u Wuhanu.

Wuhan nije izabran slučajno. Ovaj grad je prometno raskrižje i dugo je bio poznat kao buntovni.

1911. izbio je nered koji je doveo do svrgavanja vladajuće dinastije, a 1960-ih je bio centar "Crvene garde", glavnog pokretača "kulturne revolucije".

Prema Panarinu, Britanci su uspjeli spriječiti da epidemija učini isto nakon Putinove smjene vlade u siječnju, te da to učine Si nakon kineske nove godine i riješe se svojih liberala.

Prema nekim izvještajima, tročlana skupina MI-6 odletjela je u Wuhan 16. siječnja 2020., koristeći CZ 674 (London-Vuhan) za provođenje operacije bioterorizma pomoću virusa corone.

Grupa se u London, 20. siječnja 2020., vratila iz Hong Konga preko BA 27 London-Hong Kong (British Airways).

Grupu su činila tri muškarca - dva operativca i jedan liječnik iz britanskog Centra za kemijsko i biološko ratovanje, smješten 12 kilometara od Salisburyja.

Xi Jinping pozvao je vojsku na suradnju u borbi protiv epidemije, što je znak spremnosti za odlučnije akcije, ali birokratske pogreške u epicentru epidemije, s namjerom da potpomognu nemire protiv državnog vodstva, su teške.

Prema njegovim riječima, epidemija gripa bjesni u SAD-u od listopada 2019. godine. Prema službenim podacima, 15 milijuna ih je zaraženo, a osam tisuća ih je već umrlo. Međutim, ne postoji ništa u zapadnim medijima koji je svoju pozornost usmjerio na Kinu.

Panarin napominje da je Si Jinping u pećini živio sedam godina i nije se slomio. Na vlast je došao protiv volje Londona - Treće Kartagine.

- Željeli bismo da "kineski Staljin" prevaziđe ovaj pokušaj puča i sudjeluje u "Jalti 2020" - kaže ruski analitičar.

Panarin, nakon Trumpove pobjede nad svojim, također protivnicima predvođenim Britanijom, predviđa održavanje „nove Jalte“, uz sudjelovanje Putina, Trumpa i Si Jinpinga, i to - u Beogradu.

Članak indeksiran 28.04.2020. Zadnji put osvježen 28.04.2020.

Ocijenjeno u analizi